Tämä alkaa olla sitä vuoden parasta salaattiaikaa. Torilta saa ihania kotimaisia parsakaaleja ja palstalta saa päivittäin hyviä salaattiaineksia, joko ihan sellaisenaan tai sitten harvennuksen tuloksena. Harvensin porkkanoita, ja otin isoimmat pikkuporkkanat talteen. Jätin porkkanat maahan edelleen aika tiheään, seuraavalla kierroksella saa taas pikkuporkkanoita, silloin vähän isompia. Saman teen punajuurille: kylvän aika tiheään, harvennusvaiheessa käytän naatit salaatissa, ja jätän loput punajuuret aika tiheään. Seuraavan kerran harvennan sellaisia pikkupunajuuria, nostan suunnilleen joka toisen punajuuren ylös pienenä. Näin saan maksimoitua pienen tilan sadon. Sipulitkin laitan tiuhaan, ja käytän niitä reilusti heti pienestä pitäen nostamalla aina joka toisen sipulin ylös.
Tänään tein itselleni tälläisen harvennussalaatin, viime vuonna se näköjään oli vähän erilainen:
parsalaattia pohjaksi (tai mitä vaan salaattia)
parsakaalia (sekä kukinnot että varsi)
pikkusipuli varsineen
pikkuporkkanoita
muutama iso mansikka
hyvää homejuustoa (minulla Ahlmanin sinihomejuustoa)
hunajaa päälle
Revi salaatti ja pilko parsakaali, sipuli, porkkanat ja mansikat. Laita kaikki lautaselle, murustele vähän juustoa päälle ja valuta aavistus hyvää kotimaista hunjaa. Nauti heti.
Salaatti oli todella hyvää, ihanan kesäistä ja sopivasti purtavaa. Ja samalla oikein kunnon haavanparannussalaatti, ihan tunnen kuinka solut tykkäävät (maatöissä sattuu ja tapahtuu aina välillä).
2 kommenttia:
Voi, siellä jo harvennetaan! Meillä kasvimaa tuottaa tällä hetkellä ainoastaan korianteria. Melkoisen köyhät eväät toistaiseksi.
Ja minä en tänä(kään) vuonna onnistu saamaan korianteria kasvamaan. Pukkaa heti kukkaa ja siementä.
Lähetä kommentti