torstai 26. kesäkuuta 2014

Gluteeniton mutakakku


Kirjaan ylös tämän ennen juhannusta tekemäni mutakakun ohjeen. Sain reseptin työkaveriltani, samalta jolta sain sen mahtavan raparperimehun ohjeen (taas on 10 litran kattilallinen tekeytymässä, kiitos kummeilleni raparperistä). Vähensin vähän sokerin määrää alkuperäisestä kakkuohjeesta, ja korvasin osan valkoisesta sokerista fariinisokerilla. Tein mutakakun etukäteen, pakastin sen, ja sitten se vietiin tarjolle siinä vaiheessa kun olin jo kaukana työmatkalla. Alkuperäisen ohjeen mukaan mutakakku tehdään pellille, mutta mina halusin vähän paksumman kakun ja tein sen isossa uunivuuassa.

Kuulemma Semperin hieno jauhomix toimii parhaiten tässä reseptissä, ja niinpä käytin sitä. Minulla oli puolet suklaasta Belgiasta ostamaani tummaa appelsiinisuklaata, ja se toi todella kivan säväyksen mutakakkuun, suosittelen. Ja vasta googlettamalla tajusin, että Fazerin taloussuklaassa saattaa olla jäämiä vehnäjauhoista, eli sitä ei voi käyttää gluteenittomaan leivontaan, käytin sitten Brunbergin tummaa suklaata.

200 g voita
200 g suklaata
4 munaa
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2.25 dl jauhoja (Semperin hieno jauhomix)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (tai vajaa ½ tl vaniljajauhetta)

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa sillä välin munat ja sokerit vaahdoksi, siivilöi jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri/jauhe joukkoon ja kääntele varovasti. Lisää lopuksi sulanut suklaavoiseos ja sekoita. Levitä taikina leivinpaperille ja paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Älä paista liikaa jotta kakku säilyy mehevänä. Hyvä kakku, ja hyvin kuulemma kelpasi kaikille.

Ei kommentteja: