torstai 23. tammikuuta 2014

Paahdetut mantelit chilillä ja hunajalla


Nyt löytyi nopea mutta addiktoiva herkku. Sain viime vuonna ihan mukavan sadon Fatalii.netistä tilatuista Aji Fantasy-chileistä, ja vähän aikaa sitten jauhoimme kuivattuja chilejä jauheeksi. Aji Fantasy on minulle sopivan mieto chili siihen, että sitä voi rauhassa käyttää ihan reilustikin ja silti se antaa kivaa ja sopivan pientä poltetta ja paljonpaljon makua. Nyt ajattelin kokeilla hunajalla ja chilillä kuorrutettuja paahdettuja manteleita; ja kertaheitolla tuli loistava herkku. Miehelle voisi tehdä satsin Naga Morichilla tai vastaavalla chilillä maustettuja manteleita. Tämä ohje on pieni, koska oli kokeilusta kyse, nnsi kerralla teen ainakin tuplamäärän :)

100 g kuorittuja manteleita
vajaa rkl juoksevaa hunajaa (tai vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia)
1 tl Aji Fantasy -jauhetta (tai mitä vaan  chilijauhetta haluaa käyttää)

Kaada mantelit pieneen kulhoon. Lisää hunaja ja sekoita se tasaisesti manteleiden päälle, tässä vaiheessa mantelit ovat ihan kiinni toisissaan ja lusikassa. Lisää chili ja kääntele sekin tasaiseksi manteleiden päälle. Levitä mantelit tasaisesti leivinpaperin päälle ja paahda niitä 250 asteessa muutama minuutti, ihan maksimissaan viisi. Anna jäähtyä ja siirrä kulhoon. Kertakaikkisen addiktoivaa.

Mantelit menossa uuniin

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Manteli on mainio makujen kantaja. Ihmettelin juuri Kööpenhaminan kauppahallissa mitä kaikkia makuja tanskalaiset mantelille antavat, joka lähtöön löytyi!

sauvajyvänen kirjoitti...

Niin näkyy olevan :) Minäkin mietin eilen että mitä kaikkea niihin voi käyttää.