sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kyyhkyä haudutuspadassa

 

Kyyhkyä ei ole vielä tullut kokeiltua haudutuspadassa, paitsi nyt on. Kaivoin pakastimesta pussin, jossa oli 4 "isoa kyyhkyä pataan", eli semmoisia isokokoisia ehkä vähän aavistuksen tohjoksi ammuttuja nyljettyjä lintuja (saako sanoa "tohjoksi ammuttuja", kun kussakin on ehkä muutamia hauleja rintafileessä/läpimenneenä?). Sen lisäksi kaivoin sulamaan pienen pussin, jossa oli 7 sydäntä ja 4 kivipiiraa. Tein padan hyvin samaan tapaan kuin jäniksen haudutuspadassa eli sellaiseksi, jossa maku tulee pääasiassa linnusta itsestään.

4 kyyhkyä (+sydämet ja kivipiirat jos on)
voita
1 tl katajanmarjaa
1 tl viherpippuria
rouhaisu pari mustapippuria
suolaa
1 iso porkkana
n. 10 pikkusipuliasipulia tai 1-2 isoa
1.3 l vettä tai niin että kaikki peittyy

4  dl lientä
1 rkl vehnäjauhoa
1 dl kermaa

Ruskista kyyhkyt ja sisäelimet kuumalla pannulla voissa. Ripottele vähän rouhitut mausteet pintaan ja siirrä kaikki pataan. Käytä kuoritut ja pilkotut kasvikset pannulla, siirrä ne pataan. Laita vettä pannulle, raaputa kaikki maut talteen ja kaada vesikin pataan. Vettä pitää olla niin, että kaikki peittyy. Laita pata asetukselle low ja kypsennä pataa kolmisen tuntia. Minulla oli pata päällä melkein viisi tuntia, ja se oli liikaa. Ota loppuvaiheessa lientä kattilaan, keitä sitä vähän kasaan. Lisää vehnäjauho ja kerma ja keitä vielä vielä niin että kastike suurustuu.

Linnut padassa ennen veden lisäystä

Leikkaa rintapalat irti rangasta, leikkaa jokainen muutamaan osaan ja laita lämmitetylle lautaselle. Jos olet käyttänyt pikkusipuleita, laita myös ne tarjolle, ja miksei sipulilohkotkin. Tarjoa perunamuusin, kastikkeen ja mustaviinimarjahyytelön kanssa. Ihan hyvää oli, mutta vähän kuivaa. Alan kallistua siihen, että kyyhky on parhailmmilaan fileet paistettuna. Perheen sydänfanin mielestä sydämet olivat liian kuivia, muiden mielestä ihan ok.

Siivilöi loppuliemi talteen ja keitä sitä tarvittaessa kasaan ja pakasta. Kyyhlyliemi on sitä liemien aatelia. Jos rankoihin on jäänyt lihaa kiinni, ota ne kaikki talteen myöhempää käyttöä varten.

1 kommentti:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tätä aion soveltaa sorsan kanssa huomenna. :)