maanantai 10. joulukuuta 2012

Hillakiisseli


Tämä kiisseli syötiin itsenäisyyspäivänä. Annos riitti kolmelle, ilman santsausta olisi riittänyt neljällekin. Kaikkien mielestä ihan parasta kiisseliä ikinä, ja erittäin juhlavaa. Lapset muistivat kiitellä moneen kertaan kun kaikki ruoka jälkkäri mukaanlukien olivat niin hyvää.

2 dl paseerattua hillaa
4 dl vettä
½ dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoa

vaniljalla maustettua kermavaahtoa

Paseeraa hillat siivilän läpi. (Minä söin jäljelle jääneet siemenet vaniljajugurtin kanssa aamupalalla. Hilla on niin arvokas marja, etten halua yhtään hukata sitä.) Kaada hillasose veden kanssa kattilaan, lisää sokeria maun mukaan. Kun neste alkaa kiehua, sekoita joukkoon veteen sekoitetut perunajauhot. Ripottele vähän sokeria ja laita kansi kattilan päälle. Anna kiisselin jäähtyä ja tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja: