Joululoman alkamisen kunniaksi syötiin tänään keittoaterian päätteeksi jälkiruoka. Jälkiruoka oli maailman helpoin kun se oli tehty jo etukäteen. Olin pakastanut omenoita liemessä sadonkorjuuaikaan, mutta toki omenoita voi marinoida myös nyt.
Minä sulatin jouluisessa mausteliemessä pakastettuja omenoita ja tein kermavaahdon jonka maustoin vaniljalla. Yksinkertaista mutta hyvää. Omenoiden keitinliemessä oli vanilja- ja kanelitankoa, kardemummaa ja tähtianista ja tietysti sokeria. Hyvä raikas jälkiruoka, jossa maistuu syksy ja joulu. Ei ehkä mikään lasten uusi lempijälkiruoka, mutta tarkoitus on käyttää loput hedelmäsalaattiin jota siis toivottiin.
2 kommenttia:
Tuo liemi on ihana. Aika samanlaisessa marinoin joulun hedelmäsalaatin.
Se on kyllä hyvää. Ja sitä oli aika reilusti, riittää hyvin hedelmäsalaatin pohjaksi.
Lähetä kommentti