keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pinaatti-juusto-penne-kohokas


Taas turvauduin River Cottage Veg Everyday-kirjaan. Viime vuonna murehdin kuinka en saa pinaattia itämään, tänä vuonna se iti ja kasvaa ihan hyvin, mutta en ole saanut käytettyä sitä vielä kertaakaan. Lehtikaali käy kaikkiin pinaattiruokiin hyvin, jossei paremminkin kuin pinaatti, joten pinaatti on vähän unohtunut. 

Tämä ruoka käy koko ateriasta, oiva lounas siitä tulikin.  Ohje on neljälle:

3 dl täysmaitoa
1 laakerinlehti
1 sipuli (ohjeessa puolikas)
muutama kokonainen mustapippuri

250 g pinaatinlehtiä (ei varsia)

100 g penne-pastaa (tjs)
suolaa
vähän öljyä

50 g voita
50 g jauhoa

75 g hyvää Cheddar-juustoa (minulla Waldemar)
muskottipähkinää

3 munankeltuaista
4 munanvalkuista

suolaa, pippuria

Voitele 1.5 litran vetoinen vuoka, tai sitten yksittäiset vuuat samalle määrälle. Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen.

Aloita valkokastikeella: lisää maitoon laakerinlehti, pilkottu sipuli ja muutama mustapippuri, anna kiehahtaa ja jätä odottamaan sivuun. Ryöppää pinaatit. Kun ovat jäähtyneet, purista kaikki vesi pois nyrkissä ja pilko pieniksi. Keitä pasta suolatussa vedessä, valuta ja lisää ripaus öljyä jotta eivät tartu kiinni.

Tee valkokastike loppuun: sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja siivilöi lämmin maito joukkoon. Sekoita vispilällä niin, ettei tule paakkuja, tästä tulee tosi paksu kastike. Lisää keltuaiset ja sitten juusto, pinaatti ja pasta joukkoon, lisää pippuria, suolaa ja muskottipähkinää. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita varovaisesti joukkoon. Paista kohokasta 25-30 minuuttia, kunnes se on noussut hyvin ja saanut vähän väriä.
Kokeilin että onnistuuko kohokas kaltevareunaisessa vuuassa

Ei kommentteja: