keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Perunasalaatti

Olen tehnyt tätä perunasalaattia jo yli 15 vuoden ajan. Ja edelleen se maistuu minusta todella hyvältä. Perusohje on peräisin Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa-kirjasta (joka muuten on suunnilleen paras suomalainen peruskeittokirja, se ainoa jonka vein jenkkeihin mukaan), mutta en enää ole varma kuinka autenttinen nykyinen tapani tehdä salaatti on. Ja täytyy todeta, että perunasalaatti on suunnilleen yhtä kuvauksellinen ruoka kuin sosekeitot, jos sitäkään, niissä sentään voi olla kaunis väri.


7 perunaa
1 iso hopeasipuli (tai pienehkö keltasipuli)
2-3 isoa suolakurkkua
2-3 omenaa (esim. Golden delicious)
3 rkl kapriksia

2 dl kermaviiliä
1 rkl etikkaa
1 tl sinappia
sokeria
suolaa

Keitä kiinteät perunat kypsäksi. Anna jäähtyä, kuori ja pilko kuutioiksi. Pilko myös sipuli (mitä pienemmäksi, sen parempi), suolakurkut ja omena ja laita kaikki kulhoon, lisää kaprikset. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita salaatin joukkoon. Salaatti kannattaa tehdä edellisenä päivänä.

Tämä on hyvä perussalaatti ilman kikkailuja. Hyvä vieminen mökille italiansalaatin ja cole slawn lisäksi. Mökillä kelpaa sitten vaan grillailla ja nostaa valmiit salaatit pöytään.

Ei kommentteja: