keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Lehtikaalisipsit


Näin lehtikaalisipsien ohjeen Kamomillan konditoria-blogissa, ja ihan pakko heti kokeilla. Hän oli maustanut sipsejä, mutta minä kokeilin ensimmäisen version ilman ylimääräisiä makuja. Ei uskoisi kuinka hyviä nämä ovat. Paistamisvaiheessa tosin esikoinen kysyi, että onko meillä parsakaalia kun haisee ihan siltä.

lehtikaalia
ihan pieni loraus öljyä
ripaus suolaa

Revi lehtikaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Minulla oli aika pieniä lehtiä, eli otin ne sellaisenaan, ilman vartta. Pyöritä niitä öljytilkassa kulhossa niin, että ovat kokonaan öljyn peitossa ja ripottele vähän suolaa päälle. Ole varovainen suolan kanssa, minulla oli melkein liikaa sitä. Öljynä voisi käyttää myös vaikka chiliöljyä tai jotain muuta maustettua öljyä jos kaipaa muuta makua. Levitä kaalit pellille ja paista niitä 175 asteessa kymmenisen minuuttia. Kannattaa vahtia niitä etteivät pala. Hyviä ovat, tulee tehtyä toistekin.

Lehtikaali menossa uuniin

5 kommenttia:

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tulipa näistä hauskoja ja hyviä. Oli pakko kokeilla heti kanssa, kun sattui olemaan lehtikaalia kaapissa. Teen kyllä uudestaan ja pian! Kiitos.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minäkin meinaan kokeilla ihan lähipäivinä:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Nämä olivat kyllä yllättävän hyviä, kannattaa kokeilla. Ja hauska että tykkäsit näistä, A.Vipunen

Peppiina kirjoitti...

Nam. Hyvä idea laittaa jotain maustettua öljyä. Tämä resepti piti kaivaa esiin jostain, joten hyvä, kun tuli täällä eteeni. :)

Anonyymi kirjoitti...

Wau! Nyt löytyi habaneroöljylle muutakin käyttöä kuin munanpaisto.