lauantai 24. syyskuuta 2011

Serrano-sitruuna-marmeladi

Joskus kokkaillessa syntyy hyvää raaka-ainetta jollekin muulle. Tälläinen arvokas raaka-aine on esimerkiksi Serrano-kastikkeesta syntynyt mäski, sitä vaan ei raatsi heittää pois. Minä päätin keittää siitä sitruunan kanssa marmeladin seuraavasti:

200 g Serrano-mäskiä
5 sitruunan mehu
6 dl hillosokeria

Olen pitänyt marmeladin suhdelukuna 1:1 (mehu:sokeri), eli mittasin mäskin ja nesteen määrän ja lisäsin saman verran hillosokeria. Keitin marmeladia suunnilleen 20 minuuttia, ja testasin, että pisara jähmettyy kylmässä lusikassa. Maistui mukavan kirpeän tuliselle, kuitenkin niin, että chilin maku on päällimmäisenä, ja sitruunan raikkaus tulee jäljessä.Tulee syötyä paahtoleivällä, lihan lisukkeena, wokin kaverina ja voisi sitä maistaa vaikka jäätelönkin kaverina tai heittää muffini- tai kuivakakkutaikinaan sekaan.

Ei kommentteja: