sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Hirvipata hitaasti

Sunnuntaisin on hyvä tehdä hitaita pataruokia. Sähkö on meillä yösähkön hintaista, joten ei haittaa niin paljoa vaikka uuni olisi päällä pitkäänkin. Välissä ehtii ulkoilla lasten kanssa raikkaassa syyssäässä, kääntää maata ja pestä pyykkiä ilman, että ruokaa tarvitsee miettiä. Lihapadat eivät ole yleensä kovinkaan kuvauksellisia, mutta tummat maut sopivat hyvin syksyyn.

Minä teen lihapadat aina tyylillä "mitä sattuu kaapissa olemaan". Tänään kaapista löytyi:


muutama suikale Pajuniemen pekonia
1.7 kg pataliha luineen hirvestä
6 pikkusipulia
6 pikkuporkkanaa
1 palsternakka
10 katajanmarjaa
pippureita
yrttisuolaa
½ ploa Porteria
1½ dl vettä

Ruskista liha padassa pekoninrasvassa (voi tai öljy käy yhtä hyvin, oli vaan jäänyt vähän pekonia niin piti käyttää pois). Lisää sipulit, juurekset, mausteet ja nesteet. Anna padan hautua uunissa, 110 astetta ja n. 5-6 tuntia. Liemen voi halutessa suurustaa ja maustaa kermalla. Tai vaihtoehtoisesti käyttää ylimääräisen liemen jonkun keiton tai kastikkeen pohjana.

Ei kommentteja: