perjantai 27. heinäkuuta 2018

Kesäkurpitsatalkoot


Tällä hetkellä kesäkurpitsaa kypsyy huimaa vauhtia, satoa kuulemma pitää kerätä kaksi kertaa päivässä normaalin yhden kerran sijaan. Lämpöaalto ja aurinkoinen helle pistää kesäkurpitsat kasvamaan huimaa kyytiä. Useammat tahot ovat käynnistäneet kesäkurpitsatalkoot viime vuoden tapaan.

Minä en osallistiu talkoisiin ostamalla keräskurpitsaa (vaikka pitäisi), sillä omalla palstalla sitä kasvaa yhtä huimaa kyytiä. Minun osallistuminen talkoisiin tulee tässä, eli keräsin muutaman erittäin onnistuneen kesäkurpitsareseptin muistutukseksi, että mitä kaikkea siitä voi tehdä. Minä käytän kesäkurpitsaa ehkä eniten siten, että jatkan kesäkurpitsalla oikeastaan mitä tahansa ruokaa.  Nämä ovat minun lemppareita:


Kuten sanoin, eniten kesäkurpitsaa tulee käytettyä kastikkeiden jatkeena. Lasten lempparia on tietysti jauhelihakastike ja pasta.


Tämä salaatti on aivan ihana, perunat nostettu ja sopivan pieni kesäkurpitsa poimittu taas. Olen tekemässä tätä salaattia nyt viikonloppuna hirvipurilaisten lisäksi. 


Jos ylempi perunasalaatti on hyvä lisuke, on tämä papusalaatti hyvä ateria ihan sellaisenaan. Hellepäivänä ei paljoa muuta tarvitse. Pavut alkavat olla ainakin minulla syötäviä nekin, eli tämä on ihan loistava tämän hetken sesonkisalaatti.


Tässä toinen salaatti, ihana kvinoa-salaatti joko lisukkeeksi tai ateriaksi. Suosittelen tätäkin. 


Voiko kesäkasvikset olla tästä kauniimpia? Tähän salaattiin voi laittaa mitä tahansa on parhaillaan saatavilla, ja kaiken kruunaa upea, mutta yksinkertainen kastike.


Ja sopiihan se kesäkurpitsa leivällekin oikein hyvin. 


Tämä on yksi lempikeitoistani. ihana piparjuurinen keitto niiltä ajoilta kun Kotiliesi oli vielä minulle sopiva lehti.


Ja kuten arvata saattaa, kesäkurpitsa, pekoni ja pasta yhdessä ovat täysosuma! Niin yksinkertaista, niin täydellistä.

Ja mikään ruokakooste ei ole valmis ilman jotain herkkua. Joten jälkiruuaksi kannattaa tehdä suklaakakkua (ylin kuva), tämä maistuu myös niille jotka eivät niin kesäkurpitsasta välitä. Ei ehkä kannata kertoa että kakussa on yli puoli kiloa kesäkurpitsaa.

Tässä on muutamia hyviä kesäisiä sesonginmukaisia kesäkurpitsareseptejä. Kannattaa kokeilla vaikka kaikkia, niin hyviä nämä ovat. Ja loput kesäkurpitsat voi laittaa kaikkeen muuhun ruokaan, wokkeihin, keittoihin ja kastikkeisiin, mihin vaan.

Ei kommentteja: