torstai 18. elokuuta 2011

Kesäkurpitsa-piparjuurikeitto

Etätyöläinen viettää suurimman osan päivästä tietokoneella, ja mikään kamalan raskas ruoka ei maistu, ei ainakaan tälläisenä hellepäivänä. Sosekeitot ovat hyvä lounasvaihtoehto silloin. Uusimmassa Kotiliedessä (15/2011) oli herkullisen kuuloinen kesäkurpitsakeitto, jota oli pakko kokeilla; ja kyllä kannatti, niin hyvää oli. Vähän sovelsin ohjetta (omat muutokset suluissa), mutta hyvin vähän tällä kertaa. Tätä tulee varmasti tehtyä toisenkin kerran, vettä lisään varmaan vähän vähemmän ensi kerralla. Tämä annos on neljälle, tosin mielestäni riittäisi ehkä alkukeitoksi neljälle, muuten voi olla aika nafti annos.


1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä (ehdin sipaista voita kattilaan ennen tarkempaa perehtymistä reseptiin)
500 g kesäkurpitsaa (juuri sopivan kokoinen Baby Round)
½ tl (yrtti)suolaa
4 dl vettä
125 g piparjuurituorejuustoa (puolet sitä, puolet maustamatonta tuorejuustoa)
1 dl (ruoka)kermaa (minähän en e-kermoja käytä)
(½ tl rakuunaa) (jätin pois koska käytin yrttisuolaa)

Kuullota pilkottua sipulia voissa hetki kattilassa. Lisää pilkotut kesäkurpitsat ja suola, kuullota toinenkin hetki. Lisää vesi, kerma ja juustot, anna kiehua reilu 10 minuuttia. Soseuta keitto ja nauti maukas lounas. Keitto on melko vaatimattoman näköistä, mutta sitäkin maukkaampaa.

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kiva, nyt taas päivittyy minullekin!

Hiidenuhma kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta! Tykästän kesäkurpitsakeittoa, mutta piparjuurta en ole vielä kokeillut sen mausteena. Kiitos hyvästä vinkistä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä tosiaan on kokeilemisen arvoinen resepti! Vaikka kesäkurpitsasta on tullut väännettyä vaikka mitä, niin taas löytyi aivan uudenlainen makuelämys.

Vähän meni sulut hassusti tuossa ruokakerma-kohdassa, eli ettei kenellekään jää epäselväksi, käytin tavallista kuohukermaa.

Ja campa: kiva tosiaan, mistähän lie johtuukaan.