tiistai 3. tammikuuta 2017

Piimäkakku


Tässä on syöty vaikka mitä herkkuja, niin suolaisia kuin makeitakin jo vajaan kahden viikon ajan. Nyt on talo tyhjä suklaasta ja muistakin jouluherkuista. Paluu arkeen kannattaa kuitenkin tehdä pikkuhiljaa, sillai sopivasti. Joulunjälkeiseen arkeen sopii minusta hyvin piimäkakku, jota näkyi blogeissa paljon jo ennen joulua. Piimäkakku on vähän herkkua, mutta ei kuitenkaan liikaa.

Minä olen perinyt isotätini keittokirjan Keittotaito vuodelta 1934 (H. Koskimies - E. Somersalo). Kirjassa on tätini hienolla käsialalla kirjoitettu nimi ja Karkun emäntäkoulu 1937. Isotätini muistaen ei ole ihme, että kirja näyttää siltä ettei sitä ole käytetty. Minä olen sitä kuitenkin käyttänyt, nyt viimeksi kaivoin sieltä piimäkakun ohjeen. Muokkasin kyllä vähän ohjetta ja tein sen näin:

1 dl voita
3 dl piimää
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4½ dl vehnäjauhoa
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa (vajaa)
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta (reilu)

Sulata voi. Sekoita se, piimä ja sokerit keskenään. Sekoita jauhojen joukkoon sooda ja mausteet ja sekoita kuivat aineet nesteiden joukkoon. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku. 

Ei kommentteja: