torstai 12. tammikuuta 2017

Kokonainen broileri haudutuspadassa


Kun tulee sellaisia työviikkoja jolloin normaali tuntimäärä ei riitä alkuunkaan, joutuu muu perhe huolehtimaan päivällisruuan pöytään, tai sitten ruoka syödään todella myöhään. Välillä se on kastikkeen lämmittämistä ja makaronin/riisin keittämistä, joskus se voi olla jopa kalapuikkoja ja ranskiksia (todella harvoin, ja toivottavasti vain siksi lasten onnenpäivä). Mutta ruoka voi olla vaikka kanaa haudutuspadassa, ruokaa josta riittää iloa pitkäksi aikaa. Tässä yhtenä päivänä laitoin kanan haudutuspataan ennen kuutta aamulla. Esikoinen keitti riisin valmiin kanan kaveriksi joskus neljän viiden aikaan. Ja myös minä sain syödäkseni myöhään illalla kotiuduttuani. 

Tämän jälkeen irrotin loput lihat ja siirsin ne ja liemen pieneen kattilaan ja siirsin jääkaappiin. Keitin nopeasti myös ihanan tare-kastikkeen, ja seuraavan päivän ruoka oli lämmittämistä vaille valmis. Eli seuraavana päivänä vain kattila tulille, riisi lämpimäksi paistinpannulla ja lisämakua tare-kastikkeesta. Lisäksi vaan keitettyä kukka- ja parsakaalia, ja pieni herkkuateria oli valmis väsymyksestä huolimatta. Ja vielä jäi annos pari kastiketta pakastettavaksi etä/työpäivän lounaiksi.

Löysin ohjeen Crock Potin sivuilta, maustoin tosin ihan eri tavalla, mutta perusidea on sieltä. Tätä teen uudestaankin.

3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 varsisellerin varsi
1-2 dl hyvää lientä

1 kananpoika (n. 1½ kg)
2 tl väkevää currya
2 tl viherpippuria
mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
timjamia

Kuori porkkanat ja sipuli. Pilko kasvikset reiluiksi paloiksi ja laita haudutuspadan pohjalle. Lisää myös hyvää lientä tai vettä desi pari. Mausta kananpoika: sekoita mausteet tahnaksi ja levitä linnun pintaan. Mausteita saa olla reilustikin, tämä jäi aika miedon makuiseksi. Minä tein tämän kaiken jo illalla valmiiksi, mutta toki kaiken voi tehdä aamulla. Laita pata asetukselle low ja anna hautua n. 10 h. Lintu oli tässä vaiheessa kypsää, mehukasta ja mureaa. Nauti lihasta, liemestä ja kasviksista riisin kanssa.

2 kommenttia:

elina/linnunlaulu kirjoitti...

Tuli muistoja mieleen :) Meillä ennen ruuhkavuosien aikaan pikaruokana oli spaghetti jauhelihakastikkeen kanssa ja "hätäruokana" kaupan maksalaatikko tai purkkihernekeitto. Just muutama päivä sitten naureskeltiin, että maksalaatikkoa tai hernekeittoa ei ole tullut syötyä vuosiin. Niin päin se vaan menee, että lasten kanssa oli pakko aina joskus ottaa pikaratkaisut käyttöön, ja nyt on sitten itselleen aikaa tehdä kunnon ruuat.

Jospa sitä pitkästä aikaa valmistaisi broilerin ruuaksi. Haudutuspataa ei ole, mutta uunissa. Voisin soveltaa ohjettasi, kun aikaa on enemmän, niin että pistäisin pohjalle runsaan kasvispedin, niin voisin skipata ne riisit kokonaan. Meillä on useinkin tehty sekä kala- että liharuokia siihen tapaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva kun voi herätellä muistoja :)