sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Valkoinen peurapizza


Tein peurapizzan vähän samaan tapaan kuin kyyhkypizzan, tosin taikinan tein samalla tapaa kuin lipeäkalapizzassa. Leikkasin lihaa luista, marinoin lihan, ja tein pizzan. Tästä määrästä lihaa tuli yksi pyöreä pizza, lisäksi tein kaksi tavallista tomaattipohjaista pizzaa, toisen jääkaapin perukoilta löytyneestä salamista ja toisen ylijääneestä savukalasta.

peuranlihaa pieninä ohuina siivuina
1 rkl rypsiöljyä
tuoretta rosmariinia
suolaa, pippuria myllystä

hyvää cheddaria
buffalo-mozzarellaa
vähän hyvää parmesania
peuran lihat

Leikkaa peuranliha ihan pieniksi ohuiksi suikaleiksi. Laita kulhoon lihojen lisäksi vähän öljyä ja pilkottua tuoretta rosmariinia. Lisää suolaa ja pippuria myllystä, anna maustua vähän aikaa.  Voit tietysti tehdä isomman annoksen, jos lihaa on enemmän.

Valmista lempipizzataikinasi. Anna sen kohota hyvin ja työstä sitten pizzapohjaksi. Levitä pohjan päälle vähän juustoraasteita, paperin päällä valutettua  mozzarellaa ja lopuksi lihasuikaleet. Paista pizzakiven päällä 250 asteessa kymmenisen minuuttia.

Minä tykkäsin todella paljon, mutta muu perhe toivoisi aina tomaattipohjaista pizzaa. Toivottavasti tulee seuraavakin kerta, pitää silloin tehdä punainen peurapizza.


ps. Katsoin tapanin leffapäivänä mm. kolme vanhaa Suomifilmiä (ja muutaman muun), ja kyllähän se Valkoinen peura on edelleen loistava elokuva, mistä lie tuli mieleen...

Ei kommentteja: