sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Neljän viljan puuro haudutuspadassa


Aamu on mukava aloittaa puurolla, mutta viikolla siihen harvoin on mahdollisuutta, ei vaan ehdi haudutella hyvää puuroa kun pitää rientää töihin. Haudutuspata helpottaa aamupuuron saamista huomattavasti. Illalla voi ladata pataan ainekset, aamulla odottaa samettisen pehmeä puuro. Meillä on vaan sellainen iso haudutuspata, jossa siis neljän hengen puuro leviää laajalle ja ohuesti. Ainakin viljapuuroihin tulee helposti kuori, josta meidän perheessä ei kukaan tykkää. Asiaa auttaa, jos leikkaa leivinpaperista kannen, jonka asettelee suoraan puuroainesten päälle. Haudutuspadassa tehtyyn puuroon kannattaa käyttää parhaita mahdollisia hiutaleita, sellaisia jotka hyötyvät pitkästä haudutusajasta; isojen merkkien mössöhiutaleista ei saa kunnollista puuroa. Minä suosin Vääksyn Myllyn höyrytetyttyjä hiutaleita, niistä saa ihan parhaat puurot. Neljän viljan hiutaleet ovat tämänhetkinen suosikkini, tämä puuro on vaan niin hyvää.

4 dl Vääksyn Myllyn hiutaleita
1 l vettä
1 dl kermaa/maitoa
½-1 tl suolaa

Laita hiutaleet ja vesi haudutuspataan. Leikkaa leivinpaperi sopivan kokoikseksi ja aseta se kellumaan veden/hiutaleiden päälle. Laita pata asetukselle low ja hauduta yön yli, n. 7-8 tuntia. Aamulla poista leivinpaperi, lisää kermaa/maitoa ja suolaa maun mukaan, sekoita hyvin. Anna asettua hetki, ja nauti hyvin hautunut sametinpehmeä puuro kuten haluat.

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minulla on nyt otettuna käyttöön sen pienempikin pata, jota olin jemmannut. Siinä voisinkin kokeille puuron tekoa yön yli :) Siinä padassa ei ole mitään ajastusta, on vain asetukset low ja high ja lämpimänäpito, mutta varmasti silläkin onnistuisi. Taidan laittaa ensi yöksi puuron hautamaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Me puhuttiin kanssa, että ostetaan se pienempi pata heti kun tulee edullisesti vastaan. Minulla ei ole tässäkään padassa mitään ajastusta, vain nuo säädöt low, high ja warm. Minä ajattelin laittaa seuraavaksi ruispuolukkapuuroa, sitä voisi tehdä seuraavaksi etäpäiväksi, tuli aamianen ja lounas samalla.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tämä meidän ostettiin Amazonilta, mutta se oli ennen kuin siellä alkoi tulla postimaksut suuriksi. Kannessa ei ole sellaista tiivistettä, kuin isomman padan kannessa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kuulemma honkkarissa ja jossain vastaavissa on nykyään ihan edullisesti, ei tarvitse tilata välttämättä.

ps. Oli hyvä leffa, kannattaa mennä katsomaan :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Nyt sain hommattua Puuppolan aitokauraa, laitan ensi yöksi padan taas hommiin, viime yönä siellä oli hernekeitto. Tuo pienempi pata on ihan omiaan meille kahdelle.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hyvä juttu. Meidänkin pitää hankkia tuo pienempi pata.