lauantai 5. lokakuuta 2013

Suppilovahverohillo

Minä olen haaveillut suppilovahverohillon teosta jo pari vuotta. Toissa vuonna tajusin asian liian myöhään, viime vuonna ei sieniä tullut. Nyt kuitenkin niitä löytyi ihan riittämiin ja muistin hillonkeiton. Halusin tehdä koko hillon niistä pienistä sievistä sienistä, ja poiminkin ämpärillisestäni kaikki söpöt sienet talteen. Sain niitä yhteensä 8 dl, jotka käytin tähän hilloon. Alkuperäinen ohje on Dansukkerin sivuilta, ja tasan vuosi sitten bloggaamisen lopettanut Ahmija oli kehitellyt reseptiä edelleen, se löytyy  tuolta. Minä muistin alun alkaen väärin, muistin Ankeriaan tehneen hilloa, mutta hän olikin marinoinut suppikset.

Minä muutin ohjeen 8:lle desille sieniä ja muutin aavistuksen suhteita, ihan siitä syystä että kun määrä on noin pieni, nestettä haihtuu suhteessa enemmän. Keitin myös mausteliemen ensin, pienessä nestemäärässä mausteet siivilässä eivät toimi niin hyvin, enkä minäkään halunnut jättää mausteita hilloon, kuten alkuperäisessä Marita Joutjärven ohjeessa oli.

2 dl vettä
oksa timjamia
pari mustapippuria
5 katajanmarjaa
½ laakerinlehteä
½ tl suolaa
0.6 dl tummaa balsamiviinietikkaa
8 dl pieniä söpöjä suppilovahveroita
pieni sipuli
0.6-1 dl hillosokeria

Laita vesi ja mausteet kattilaan. Keitä niitä vajaa kymmenen minuuttia hyvällä lämmöllä, siivilöi tummahko liemi ja mittaa se. Lientä pitäisi olla jäljellä n. 0.8-1 dl. Laita liemi, etikka, suppilovahverot ja pieneksi silputtu sipuli kattilaan, ja keitä n. 20 minuuttia. Lisää hillosokeri, minä lisäsin 1 dl, ja keitä vielä kymmenen minuuttia. Purkita steriiliin purkkiin. Hyvää ainakin riistan, leivän ja juuresten kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisi joskus testata. Olemme maistaneet suppishilloa (vai olivatkohan ne marinoituja, makeita kuitenkin) pari kertaa ystävien luona mutta emme ole itse tehneet.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minusta tämä oli yllättävän hyvää, parempaa kuin osasin odottaa.