Nyt on sosekeitossa maut kohdillaan. Keitto on maustettu ihan vaatimattomasti, ja maistuu lähinnä pääraaka-aineiltaan, eli keltajuurelta ja porkkanalta. Esikoinen tykkäsi, kuopus ei. Esikoinen sanoi vähän nolona: "En haluaisi joutua sanomaan tätä, mutta tämä keitto on ihan tosi hyvää." Käytin keittoon mökiltä tuodut viimeiset keltajuuret, palstalla sentään taitaa vielä olla pari keltajuurta maassa. Minä lisäsin keitoon paistettua Pajuniemen savukylkeä ja sipulia kun niitä oli ylimääräisenä.
4 pienehköä keltajuurta (tai pari isoa)
8 dl vettä tai vihanneslientä
4 porkkanaa
1 tl suolaa
1 tl (reilu) hunajaa
1 laakerinlehti
pari oksaa timjamia
Päälle mitä haluaa, vaikka juustoa, pekonia, sipulia, siemeniä, piparjuurikermaa, tms.
Keitä keltajuuret melkein pehmeiksi, minä keitin noita pieniä vajaan puoli tuntia. Kuori porkkanat, pilko ne, ja laita kattilaan veden/liemen ja mausteiden kanssa. Keitä porkkanoita reilu vartti tai kunnes ovat napakan pehmeitä. Nouki laakerinlehti ja timjaminoksat pois, lisää kuoritut keltajuuret sekaan ja soseuta. Syö sellaisenaan tai lisää päälle jotain mielestä lisuketta. Suolaa ja laakerinlehteä lukuunottamatta täysin kotimainen ruoka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti