Tämä resepti löytyy River Cottage Meat -keittokirjasta. Hakaniemen hallista löysin hyvännäköistä lampaanpotkaa ja sitrushedelmä-sesonki on parhaimmillaan, joten ajattelin kokeilla tätä pataa.
4 lampaanpotkaa (minulla tosin oli vain 3, yhteensä 1.6 kg)
öljyä (taisin käyttää voita lisänä)
suolaa ja pippuria
1 porkkana
1 sipuli
2 sellerin vartta
muutama timjamin oksa
2 laakerinlehteä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattipyretta
½ plo valkoviiniä
2.5 dl vettä
1 sitruuna, sekä kuori että mehu (käytin vain puolikkaan mehua varten)
1 appelsiini, sekä kuori että mehu
persiljaa
Ruskista lihapalat padassa, suolaa ja pippuroi samalla ja siirrä syrjään odottamaan. Kuullota pilkottuja kasviksia hetki, lisää mausteet ja nesteet joukkoon. Jätä vähän raastettua appelsiinin ja sitruunan kuorta viimeistelyä varten, samoin n. 1 rkl kumpaakin mehua. Anna nesteiden kiehua hetki ja lisää potkat takaisin pataan. Paista 125 asteessa 2½ tuntia. Kun liha irtoaa luista, nosta potkat sivuun ja pidä lämpimänä. Kuori rasvaa liemen pinnalta pois, ja keitä lientä vähän kasaan. Minä pienensin kasviksia vielä perunasurvimella. Lisää loput mehut ja kuoriraasteet sekä liha joukkoon. Lisää persilja lautasella. Pata syötiin riisin kanssa (lasten toiveesta, minä olisin halunnut ohraa).
Minusta tämä oli hyvää, mutta lapset eivät tykänneet YHTÄÄN, kuopus ei syönyt edes pelkkää lihaa, esikoinen sentään muutaman pienen haarukallisen. Hyvä ohje, mutta en tiedä tuleeko tehtyä toiste, ainakaan jos on lapset paikalla.
6 kommenttia:
River cottage oli suorikki sarjani bbc foodilla.
Tämä kuulostaa ihanalta ohjeelta, lammaspataan ei ole tullut koskaan sitrushedelmiä käytettyä.
Tietysti voi olla, ettei meilläkään lapsille maistuisi.
Minäkään en ole ennen laittanut appelsiinia lampaan kanssa, sitruunaa kylläkin. Minä olin yllättynyt siitä ettei kumpikaan lapsi pitänyt, pienempi ei tykkää lampaasta muutenkaan kauheasti, mutta silti.
Ehkäpä kokeilen tätä, vaikka luulen, ettei ehkä meidänkään lapset innostu. Mutta kun on tuota lampaan lihaa pakastin puolillaan niin mielelläni siitä kokeilen, että miten maistuisi parhaiten kaikille. Eilen tein sellaista aprikoosi-lammaspataa. Itse tykkäsin, mutta oli kuulemma liian tulista.
Hyvältä vaikuttaa. Laita ihmeessä linkki blogiisi, kun mainitset omani kommenteissa jotain tekemistäsi ruuista. Sinulla on siihen lupani. :)
Nyt linkitin itse tämän lammasjutun.
Nuo sun River cottaget on kyllä ehtymätön inpiraation lähde.
On nuo tenavat vähän sellaisiakin, ttä yhtenä päivänä maistuu, toisena ei, siis samakin ruoka...
mammukka, jos kokeilet tätä, niin kerro sitten tykkäsikö lapset.
Iskä, jep :)
Nanna, joo, noinhan se on, tänään herkkua ja huomenna inhokkia, niin usein nähty. Ja mitä River Cottageen tulee, niin odotas mitä tänään on tulossa ;)
Lähetä kommentti