keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lehtikaali-quesadilla


Kävin kaivamassa viimeiset lehtikaalit metrisen lumihangen alta. Enää oli pieniä lehtiä jäljellä, mutta sain niitä riittävästi päivälliseksi. Minä pidän hyvin yksinkertaisista quesadilloista, parhaita jenkeissä olivat esim. sellaiset, jossa on vain juustoa ja jalapenoa täytteenä. Olin ostanut Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä mietoa englantilaista cheddaria, ja se olikin ihan loistava juusto näihin.

lehtikaalia (kovat lehtiruodot poistettuna)
hopeasipulia
chiliä viipaloituna
hyvää juustoa
tortilla-lättyjä

Laita pienenpieni tilkka vettä pannulle ja ryöppää lehtikaalit siinä, laita syrjään odottamaan. Pilko sipuli ja chili  ja raasta juusto valmiiksi. Laita pannulle vähän öljyä, ja paista tortillaa niin, että se alkaa saada vähän väriä ja pinta kohoilemaan. Laita vähän juustoa puolikkaalle lätylle, lisää kaali ja sipuli, haluttaessa chili, ja päällimmäiseksi taas vähän juustoa. Käännä toinen puolikas päälle, ja käännä quesadilla vielä pannulla. Pilko sopiviksi viipaleiksi, ja nauti vaikka hyvän (avokado-)salaatin kanssa. Hyvää, todella hyvää!

ps. huomasin että oma quesadilla-maku taitaa olla vähän erilainen kuin keskimäärin; jos Googlen kuvahaulla etsii quesadilloja, sieltä löytää (minun mielestä) lähinnä melkoisia "piirakoita"  ;)


5 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Ei voi kun ihailla tätä sun lehtikaalireseptirepertuaaria! Ja minä kun vasta olen päässyt jollain lailla tutuksi lehtikaalin kanssa. Sitkee laji, kun hangen altakin vielä löytyy syömäkelpoista tavaraa :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Se on kyllä ihan loistava kasvi Suomen oloihin. Ei parempaa voisi olla.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Enpä tiennyt että lehtikaali säilyy hangessakin hyvänä.. Aikamoinen kasvi!

Nanna kirjoitti...

Ja kuule. Mulla on ehdottomasti sun maku quesadilloissa, olen asiasta myös avautunutkin kun millään ymmärrä paloittele-puolikas-kana-ja-paketti-aurajuustoa-reseptejä. (ai niin , ja sinne menee varmaan myös kokonainen ananas.)

Viime viikolla kävi lehtinainen haastattelemas, tein sille quesadilloja, jossa chili, korianteri, basilika ja juusto. Nam!

sauvajyvänen kirjoitti...

Jokihaka, sanopa muuta. Kestää myös pakkasta aika pitkälle, mutta viime vuosina tänne on tullut lumet ennen kunnon pakkasia.

Nanna, joo huomasin että osassa niissä kuvista oli paksummat quesadillat kuin mitkään minun tekemät piirakat.