sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Hirvipata haudutuspadassa


Tänään Crock-pot -haudutuspata pääsi ruuanlaittoon. Ajattelin kokeilla ensimmäisenä ruokana hirvipataa ja tein sen näin:

1.2 kg hirven patalihaa
voita 
1 tl timjamia
rouhittua mustapippuria ja suolaa
½ dl jauhoa
2 dl karkkipossun keitinlientä (tai soijaa, osterikastiketta ja muita mausteita)
2 dl vettä
2 isoa sipulia
1 laakerinlehti
10 g kuivattuja herkkutatteja (tai muita sieniä)

Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista ne pannulla erissä, suolaa, pippuroi ja lisää timjami. Laita lopulta kaikki lihat takaisin pannulle ja ripottele jauhot lihojen päälle niin, että lihapalat jauhottuvat tasaisesti. Siirrä lihat pataan ja kaada mausteliemi päälle. Kaada vesi pannulle ja raaputa kaikki maut talteen, kaada sekin pataan. Kuori ja pilko sipulit, lisää ne, laakerinlehti ja hyvin murskatatut kuivatut sienet joukkoon. Anna hautua haudutuspadassa 6 tuntia matalalla lämmöllä (asetus low).

Tämä oli jotain ihan käsittämättömän hyvää ruokaa. Paras hirvipata mitä olen elässäni syönyt, ja niitä on paljon. Liha oli niin mureaa, että se suorastaan suli suuhun, en vastaavaa hirveä ole koskaan syönyt. Haudutuspata kulutti sähköä muutaman sentin verran koko aikana, se ei ole paljon se.

2 kommenttia:

Jaska Jokunen kirjoitti...

Vastaavaa, eli lähes samalla reseptillä, mutta hiukan lyhyemmällä haudutuksella olen tehnyt peurasta. Se on ainakin ollut tavattoman hyvää, joten varmasti tämä haudutuspadassa tehty hirvikin on :)

Täytyneekin tehdä alkuviikosta taas lihapataa. Kerralla kun tekee hiukan enemmän, niin siitä riittää useammalle päivälle purtavaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, isot viikonloppuna tehdyt padat ovat arjen pelastus. Eikä ruuan mausta tarvitse tinkiä kiireessä/väsyneenä.