lauantai 25. kesäkuuta 2016

Makea juhannuspossu mallaspossusta

Kolme kiloa mallaspossua karkkikastikkeessa

Vuosi vuodelta aika menee nopeammin ja nopeammin. Tuntuu että hetki sitten oli viime juhannus tai sitä edellinen, ja nyt taas on juhannus. Meitä oli juhannuspäivän pöydässä tänä vuonna 11 henkeä ja tänään oli minun kokkausvuoro. Tänä vuonna päätin tehdä mallaspossusta ruokaa karkkipossun tyyliin, tosin jättämällä friteerauksen väliin. Maukasta ruokaa vähällä vaivalla, näin tulen tekemään jatkossakin, niin ihanaa ruoka oli kaikkien mielestä.

Minä laitoin liemiainekset valmiiksi jo kaupungissa, ja tänään aamulla lisäsin ne lihojen päälle, kuorin inkiväärin ja valkosipulin joukkoon ja keitin lihat. Hyvää ruokaa vähällä vaivalla isollekin porukalle.

3 kg hyvää possua, minulla mallaspossun kassleria ja etuselkää
1 valkosipulinkynsi
reilu pala inkivääriä
korianterin siemeniä
10 valkopippuria
3 rkl omenaviinietikkaa
2 dl soijakastiketta
1 dl osterikastiketta
½ dl ketjap manis -kastiketta
vettä niin että lihat peittyvät

Laita lihat isoon kattilaan. Minulla oli nyt 1 kg kassleria ja 2 kg etuselkää. Laita liemiaineet kattilaan ja lisää vettä niin että kaikki peittyy. Keitä lihoja neljä-viisi tuntia. Nosta ylikypsät lihat pois kattilasta ja kääri folioon. Siivilöi liemi ja keitä kastike.

Kolme kiloa mallaspossua keitettynä

5 dl haudutuslientä (voi olla enemmänkin)
4 tähtianista
1 kanelitanko
2 dl palmusokeria

Laita liemiaineet kattilaan. Keitä kokoon n. vartin verran, poista tähtianikset ja kanelitanko kattilasta. Revi liha tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle. Lisäksi pilkottua tuoretta chiliä riisiviinietikassa sekä tuoretta korianteria. Lihan lisänä oli keitettyä riisiä, kaalisalaattia, italiansalaattia lasten toiveesta ja tomaatti-sipuli-salaattia. Ihan mahtava juhannusateria, tätä tehdään toistekin. 

Ei kommentteja: