keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Chorizo itse tehdenNyt on kuulkaas makkarassa maku kohdillaan, on todellakin. Tämän ohjeen esikuva on Marttojen makkarakurssilta, mutta vähän olen ohjetta muuttanut. Ja lisäsin perunajauhoa miehen vihjeestä, se kannatti, aivan kuten pidempi massan vaivaaminenkin. Tämä oli yksi kolmesta makkarasta, joita tehtiin siskon kanssa. Sisko hoiti kaiken pilkkomisen, hän teki todella huolellista työtä ja se kyllä maistui tässä makkarassa. Tulisuus on kohdallaan sellaiselle, joka tykkää kunnolla maustetusta ruuasta, mutta mitään överitulista tämä ei ollut. Chilien lajikkeita vaihtamalla sekin onnistuu. Tämä makkara oli kaikkien paikallaolevien aikuisten mielestä paras kolmesta valmistamastamme makkarasta, sellainen jota varmasti tulee tehtyä uudelleen, ehkä piankin.

1 kg nautasikajauhelihaa
400 g rasvaista siankylkeä jauhettuna
250 g sipulia pilkottuna ja pannulla kuullotettuna
3 tuoretta chiliä pilkottuna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 rkl perunajauhoa
4 tl Chorizo-mausteseosta jenkeistä (tai chili- ja paprikajauhetta)
1½ tl korianterin siemeniä morttelin kautta
2 rkl suolaa
2 rkl punaviinietikkaa
2½ dl punaviiniä

Sekoita kaikki aineet keskenään, vaivaa massaa jonkun aikaa. Kylmennä se uudestaan. Pursota massa siansuoleen ja paista 200 asteessa uunissa n. 45 minuuttia. Nauti perunasalaatin ja lopun punaviinin kanssa. Tai miten vaan. Tätä makkaraa tulee varmasti tehtyä toistekin.


6 kommenttia:

Antti | Kamera ja Kauha kirjoitti...

Nyt näyttää hyvältä :) Olen kerran tehnyt chorizo tyyppisiä makkaroita mutta niistä ei jäänyt paljon kerrottavaa.. Maku oli sinne päin mutta rasvaa liian vähän joten rakenne oli liian kuiva.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minulla ihan sama kokemus kuin Antilla. Mutta se oli silti paras yritys kolmesta makkaralaadusta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä oli kyllä hyvää, sopivasti kaikkea. Kylki oli kyllä melkoisen rasvaista, ei paljoa eronnut siitä silavasta minkä ostin.

Janne kirjoitti...

Nam, tekispa mieli maistaa. Taitaa olla meksikolainen versio, espanjanpojalle saattaisi tulla chilin kanssa pupu poksyyn.

Merja kirjoitti...

Sun aineslista näyttää ihan himottavalta! Ja selittää osin varmaan miksei meidän makkarat oikein onnistuneet, taisi puuttua parikin oleellista juttua :). Lihaa toki oli, mutta tuossa rasvassa säästeltiin.

sauvajyvänen kirjoitti...

Janne, tervetuloa seuraavan kerran kun tulette tänne päin :) Ehkä tuossa ohjeessa on joskus ollut chilin tilalla paprikaa, tai ainakin hyvin mietoa chiliä. Mutta tämä oli kyllä hyvä versio. Terveisiä sinne!

Merja, juuei makkaraa voi tehdä ilman rasvaa ja suolaa. Osa rasvasta kyllä tursuaa pois, eli ei se ihan kaikki jää syötäväksi asti. Aika samanlainen suhde on kaikissa lähteissä lihan ja rasvan suhteen, eikä sitä kannata kamalasti muuttaa.