Nyt ei tule lettukuvaa, kun sellaista ei ollut. Mutta laitanpa tähän ylös lettutaikinan reseptin, jotta muistan sen seuraavallakin kerralla. Tällä kertaa muuten emme poranneet strutsinmunaan reikää, vaan sahasimme sen rautasahalla kahtia. Isä sahasi ja minä autoin. Isä sahasi kalvoon saakka koko munan ympöri, ja sen jälkeen käänsin sen veitsellä halki. Keltuainen ja valkuainen oli helppo erottaa, ja jäljelle jäi kaksi hienoa munankuoren puolikasta.
3 dl strutsinmunaa
1 l maitoa
1 suolaa
6 dl lettujauhoa
voita paistamiseen
Sekoita muna, maito, suola ja jauhot keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja paista letut sopivalla voimäärällä pannulla. Syö hillon, marjojen tai sokerin kanssa. Hyviä lettuja, todella hyviä.
voita paistamiseen
Sekoita muna, maito, suola ja jauhot keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja paista letut sopivalla voimäärällä pannulla. Syö hillon, marjojen tai sokerin kanssa. Hyviä lettuja, todella hyviä.
2 kommenttia:
Näitä minä kokeilen tänään, jos strutsin munani on edelleen kunnossa, se on ollut jääkaapissa jo aika kauan. En uskalla paistaa pannukakkuani sen epävarman uunin vuoksi, mutta letut varmasti onnistuvat :)
Hienoja lettuja sinulla olikin!
Lähetä kommentti