lauantai 11. huhtikuuta 2015

Pihakierros ja palstakävelyllä

 

Tänään on hieno ja aurinkoinen päivä, ihan aito T-paitakeli. Pihalla on pensaiden leikkuuta tiedossa, mutta sitä ennen piti vähän käydä katsomassa että mitä kaikkea keväistä näkyy. Sinivuokot ovat kukkineet muutaman päivän ja vielä riittää vähän nuppujakin. Kaunein väri nyt keväällä, ainakin kun oikein läheltä ihailee.


Karviainen Pellervo. Ei vielä lopullisessa paikassaan pihalla, mutta hyvin talvehti väliaikaisessakin. Saatu Kielometsästä. Maltan tuskin odottaa marjoja, ehkä tänä vuonna tulee muutama maistiainen. Ohutkuorinen karviainen joka maistuu aivan ihanalle.


Raparperit ovat ihan vasta aluillaan. Vähän tuntuu olevan myöhemmässä kuin yleensä, edistystä ei ollut tapahtunut melkein kuukauteen. Mutta toivotaan että jonkinlaista satoa olisi tulossa. Laitan ehkä uuden raparperin uudelle aarille, tämä ei tunnu menestyvän kauhean hyvin tässä paikassa. Uuden karviaisen aion tuoda mökiltä, kaivaa sille ison ison kuopan ja täyttää sen kokonaan ostomullalla ja lannalla. Jos vaikka siinä kasvaisi vähän paremmin.


Pari viikkoa ja saan alkaa kokkaamaan nokkosista jotain hyvää. Tämä nokkospuska kasvaa meidän pihalla, yksi puska josta saan monta ruokaa keväisin ja myöhemmin kesästä vielä lannotetta. Kevät se tekee tosissaan tuloaan. Nyt omenapuiden leikkuuseen.

Ei kommentteja: