sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Jauhoton mutakakku pistaasipähkinöillä


Juuri kun olin sanonut, etten aio leipoa mitään viikonloppuna, törmäsin tähän reseptiin Dr.Sugar-blogissa. Pakkohan se oli kokella, tosin pienensin ohjetta melkein puoleen alkuperäisestä, ja vähän tein muutenkin omalla tapaa, en ollut ohjeen perusteella ihan varma kaikista vaiheista. Alkuperäinen ohje löytyy tuolta.

170 g suklaata (taisin käyttää koko 200 g levyn)
66 g voita
4 munaa
1,5 dl sokeria
vaniljajauhetta
ripaus suolaa
pistaasipähkinöitä

Laita irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperia, voitele reunat voilla. Minä käytin nyt 18 cm kokoista vuokaa, mutta ehkä 20 cm tai jopa 22 cm olisi ollut parempi.

Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuiaset, sokeri, vanilja ja suola vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa ja voi keltuaisvaahdon joukkoon. Kääntele valkuaisvaahto varovaisesti taikinaan muutamassa erässä. Laita pilkottuja pistaasipähkinöitä vuokaan pohjalle. Kaada taikina päälle, laita vuoka 175 asteeseen uuniin, mutta pienennä heti lämpö 150 asteeseen. Paista 45-60 minuuttia. Minä paistoin nyt melkein 50 minuuttia, mutta aika taikinaiseksi kakku jäi. Anna kakun jäähtyä vähän, irrota vuuasta. Ripottele päälle pilkottuja pistaasipähkinöitä. Nauti jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kakku on aika tujua, mutta kuohkeaa ja hyvää. Tulee varmasti tehtyä toistekin, tosin vähän laakeampana. Minulla oli nyt suolattomia pistaasipähkinöitä, ehkä olisi voinut ripotella aavistuksen sormisuolaa kakun päälle.

Ei kommentteja: