torstai 8. tammikuuta 2015

Helppo appelsiinimutakakku

Juuri tänään, 80 vuotta sitten, pienessä amerikaklaiskaupungissa Tupelossa yhtä perhettä kohtasi samalla sekä mitä suurin ilo+onni että mitä suurin suru, kun perheeseen syntyi kaksospojat, joista toinen syntyi kuolleena. Toinen onneksi oli elossa, ja hän tulikin muuttamaan maailmaa suuresti. Aika kuluu vauhdilla, mutta Elvis on ja pysyy, karisma ja ääni eivät häviä mihinkään.

En ehtinyt tehdä tänään kakkua kuten ajattelin, mutta jotain sopivaa kuuluu kuitenkin laittaa, eli olkoon se mutakakku (jonka paistamisen sössin) tällä kertaa. Ohje on peräisin käsinkirjoitetusta keittokirjastani, mutta sitä en muista mistä se alun alkaen on peräisin, suunnilleen/ihan samaa ohjetta näkee monessa paikassa.

100g tummaa suklaata
100 g tummaa appelsiinisuklaata
200g voita
4 munaa
2 dl (raaka)sokeria
2½dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta

Vatkaa munat ja sokerit. Lisää joukkoon yhdessä sulatetut voi ja suklaat. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja jauheet, sekoita varovaisesti tasaiseksi. Laita taikina (leivinpaperilla vuorattuun) vuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Minä paistoin 20 minuuttia, ja se oli ainakin tällä kertaa liikaa. Vuoka oli melko ohutta posliinia, paksu lasivuoka jota yleensä käytän, tarvitsee tuon 20 minuuttia. Näköjään tarkkaa hommaa mutakakun paistaminen. Mutakakku saisi vähän vavista ja täristä keskeltä siinä vaiheessa kun sen ottaa uunista. Parasta jäätelön kanssa.

2 kommenttia:

DancingCloudsandMore kirjoitti...

Laitetaampa kokeilujen listalle, kiitos :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Eipä kestä :)