lauantai 24. elokuuta 2013

Makkarapata haudutuspadassaTälle viikonlopulle oli toiveissa saada makkarapataa. Ohjeet olivat vähän ylimalkaiset, eikä tästä tullutkaan sellaista kuin kuulemma oli tarkoitus, mutta hyvää oli näinkin. Minähän en juurikaan syö makkaraa, mutta päätin uhrautua, ja kävin perjantaina Hakaniemen hallissa ostamassa kolmea erilaista makkaraa, sen lisäksi tiesin että mökillä oli tavallista Vatajan makkaraa, mistä lapset tykkäävät. Ostin chorizoa, savumakkaraa ja lammasmakkaraa, tuoremakkaroita kaikki. Kasvikset keräsin taas kasvimaalta, paitsi kotimaisen paprikan olin ostanut torilta.


reilusti makkaroita (kai n. 1½ kg tai yli)
reilusti sipuleita (puna-, salotti- ja keltasipulia)
muutama varsi selleriä
reilusti porkkanaa
reilusti palsternakkaa
paprika
vettä niin että kaikki peittyy, n. 1½ l
pippureita rouhittuna

Pilko makkarat reiluiksi paloiksi. Paista niitä pannulla hetki, siirrä ne pataan. Paista sipuleita ja sellerinvarsia pannulla, rouhi pippuria päälle, siirrä nekin pataan. Pese juurekset hyvin, pilko ne ja paprika ja laita pataan. Kaada vettä niin, että kaikki peittyy. Laita pata päälle asetukselle low, ja anna hautua kuutisen tuntia.

Syötiin syviltä lautasilta keitettyjen perunoiden kanssa. Lasten makuun oli kuulemma liian tulista, mutta minä totesin, että taisi tulla ensimmäinen makkararuoka, joka oli minusta todella hyvää.


Huomenna on tiedossa sienikastiketta. Keräsimme esikoisen kanssa yhteensä ämpärillisen herkkutatteja. Muita sieniä ei vielä näkynyt, mutta hyvä noinkin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ämpärillinen herkkutatteja kuulostaa hienolta!
Minäkään en ole perusmakkaran syöjä lainkaan, laadukas tuoremakkaralla vähillä E-koodeilla ja korkeintaan miedolla chilillä maistuu kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Ämpärillinen herkkutatteja kuulostaa hienolta!
Minäkään en ole perusmakkaran syöjä lainkaan, laadukas tuoremakkaralla vähillä E-koodeilla ja korkeintaan miedolla chilillä maistuu kyllä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Saatiin vielä puolikas ämpärillinen sunnuntaina lisää. Mutta mitään muita sieniä ei sitten ollutkaan, muutaman kanttarellin löysin, ei muuta. Ilmeisesti tuolla alueella ollaan jäljessä muuta maailmaa, kun blogit pursuavat toinen toistaan hienompia saaliita.