torstai 29. elokuuta 2013

Härkäpapupihvit


Minä keräsin viimeiset härkäpapvut palstalta. Jätin varret penkkiin ja kohta käännän ne maahan sisään, saavat siellä kuohkeuttaa maata talven ajan. Pavut olivat jo isoja ja osa oli alkanut jo kuivamaan. Kaikkein isoimmat ja kuivimmat irrotin paloista ja jätin kuivumaan kokonaan. Muut isot keräsin ja tein niistä neljä pihviä. Puutarhan ja Hellan välissä -blogissa oli tehty härkäpapupihvejä ja sieltä sain idean kokeilla niitä itsekin. Pavut olivat jo jauhoisia, ja niinpä pihveistäkin tuli aika kuivia, ehkä olisi ollut hyvä lisätä jotain muuta kasvista joukkoon. Ja pitää ensi vuonna muistaa syödä kaikki härkäpavut riittävän pienenä, kyllä näitä kuivia papuja saa kaupastakin.

n. 4 dl härkäpapuja paloista irrotettuna
1 pieni Aji Cristal-chili
persiljaa
½ munaa
suolaa, pippuria

½ munaa
korppujauhoja
voita

Irrota pavut paloista. Keitä niitä reilu 5 minuuttia, sen jälkeen jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori pavut, eli poista niistä nahkamainen kuori. Hiero pavut haarukalla muusiksi tai vedä sauvasekoittimella tahnaksi. Pilko chili pieneksi. Riko muna lasiin, sekoita siitä rakenne rikki ja laita puolet papujen, chilin ja persiljan sekaan. Rouhi suolaa ja pippuria maun mukaan ja sekoita. Muotoile massasta pieniä pihvejä (joo isot ei pysy kasassa). Laita pienelle lautaselle toinen puoli munasta ja toiselle lautaselle korppujauhoja. Kääntele pihvit ensin munassa, sitten korppujauhossa ja paista pannulla muutama minuutti puoleltaan.

Kuten sanoin, pihvit olivat aika kuivia, mutta silti  ihan maukkaita ja hyviä. Ensi kerralla laitan vähän isomman chilin, ja ehkä jätän kuorrutuksen pois. Ja teen  pihvit pienemmistä pavuista.

Ei kommentteja: