keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Uunissa paistetut possun kylkiluut - ribsit uunissa


Tänään oli hyvä päivä paistaa possun ribsejä. Ostin kaksi pientä kylkiriviä Hakaniemen hallista, toinen yli puoli kiloa, toinen vähän alle. Ajattelin marinoida ne kahdella tapaa, toisen perheen Naga Morichin suurkuluttajalle ja toisen lapsille ja minulle. Laitan tähän kummankin marinointiohjeen, paistamisen tein kummallekin samalla tapaa.

Tulinen marinadi:

1 rkl Poppamiehen bourbon hot sauce
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl öljyä
1/4 tl savustettua Naga Morichia
½ tl Aji Cristalia
2 tl paprikajauhetta
pippuria, suolaa


Mieto marinadi:

2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl öljyä
½ tl savustettua Aji Cristalia
2 paprikajauhetta
1 tl viherpippuria
pippuria, suolaa

Tee marinadit ja sivele kylkirivien päälle. Anna marinoitua ainakin puoli päivää. Tein isoon vuokaan foliosta kolot kummallekin rivistölle, ettei maut sekoittuisi. Peitä vuoka foliolla, paista 45 min 170-asteisessa uunissa. Ota folio pois, nosta uunin lämpö n. 225 asteeseen, käännä kylkirivit ja jatka paistamista toinen 45 min. Kääntele niitä muutaman kerran tuossa välillä.

Syötiin italian- ja perunasalaatin kanssa. Pitäähän sitä vappuna jotain paheksuttavaa tehdä ;) Ribsit olivat näin tehtyinä sellaisia kuivahkoja, mutta todella maukkaita. Lapset tykkäsivät kovasti, ja kerrankin mies ei lisännyt Naga Morichia valmiiseen ruokaan. Muuten vappu meni perinteisesti, juomaa (=simaa) oli liian vähän, ja syötävää (=munkkeja) liian paljon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Isot propsit, kun kerrankin puhutaan tsileistä oikeilla nimillä. Rupee jo tympiin noi "punainen chili, poista siemenet" tyyppiset reseptit.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hih, kiitoksia ja juurikin näin ;D Tosin en minäkään aina tiedä kasvattamieni chilien nimiä, joskus kyltit häviää tai muuten vaan unohdan.