tiistai 21. toukokuuta 2013

Nokkoskeitto karkkipossun liemeen


Tolkuttoman ruma keitto, oikeasti (ei johdu kuvasta)

Pihan nokkospuska on ehtinyt jo melkein liian isoksi.  Keräsin siitä kuitenkin litran verran pienimpiä lehtiä, lopuista taidan tehdä nokkosvettä kasvimaalle. Kokeilin vähän erilaista nokkoskeittoa, tosin en ole ihan varma tykkäsinkö vai en. Joka toisella lusikallisella ajattelin että tämähän on hyvää, ja joka toisella ajattelin että onpa outoa, että tavallinen nokkoskeitto on parempaa.

1 l nokkosia
½ l vettä
1 salottisipuli
1 tähtianis
1 tl palmusokeria (tai fariinisokeria)
nuudeleita

Huuhtele nokkosen lehdet. Ole tarkka ettei varsia tule mukaan, sillä nokkoset soseutetaan sauvasekoittimella.  Lisää vesi, liemi, paloiteltu salottisipuli, tähtianis ja sokeri ja keitä nokkosia reilu kymmenisen minuuttia. Ota tähtianis pois keitosta ja soseuta keittopohja sauvasekoittimella. Lisää vähän nuudeleita, anna kiehua minuuutti pari.

Ei kommentteja: