sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Viherherukka-mutakakku


Mutakakku on yksi meidän perheen lempileivonnaisista. Minulla on vanha ohje, jonka alkuperää en enää muista, olen vaan kirjoittanut sen ylös keittokirjaani. Jos joku tietää sen alkuperän, saa kertoa. Minusta mustaherukka ja suklaa sopivat hyvin yhteen, mutta nyt halusin kokeilla viherherukkaa (se maistuu mustaherukalta, mutta siinä ei ole tummaa väriä). Tein tämän mutakakun foliovuokaan, jossa se oli helppo ottaa mukaan mökille.  Pinta vähän repeili kuljetuksessa, mutta ei se makua haitannut.

200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

2 dl viherherukkaa

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sula voi-suklaaseos sekaan. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe joukkoon, sekoita varovasti. Jos haluat käyttää jotain marjoja, levitä ne vuokaan ja kaada taikina päälle. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia. Mutakakku saa jäädä vähän pehmeäksi keskeltä.

Marjat sopivat mutakakkuun hyvin, ja viherherukat herkullisen hyvin. Nam.


ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :)

2 kommenttia:

Meku (Toscapulla) kirjoitti...

Hmmm... Tämähän voisi olla hyvää. Nuo herukat varmaan raikastaa kakkua. Täytyypä pistää mieleen.

sauvajyvänen kirjoitti...

Musta- ja viherherukka sopii minusta suklaan kanssa todella hyvin, taittavat hyvin suklaan imelyyttä.