tiistai 9. lokakuuta 2012

Palsternakkakeitto Mysi Lahtisen mukaanKoska olin juuri tehnyt hyvän kasvisliemen ja nostanut palsternakat maasta ylös halusin kokeilla tätä Mysi Lahtisen keittokirjasta löytyvää palsternakkakeittoa. Annos oli kirjan mukaan alkukeitto neljälle, minä sain siitä muutaman oivan lounaan.

1 pieni purjo
400 g palsternakkaa
2 perunaa
valkopippuria
6 dl kasvislientä
1 dl kermaa
muskottia vähän
basilikaa (minulla oli persiljaa)

Paista purjoa voissa, lisää palsternakat ja perunat kuutioina, jatka paistamista hetki, mausta valkopippurilla. Lisää liemi, anna kiehua puolisen tuntia. Soseuta vihannesmyllyllä takaisin kattilaan, lisää kerma ja muskotti ja anna kiehahtaa. Silppua päälle jotain yrttiä. Tämä on yksi hienoimman makuisista sosekeitoista minkä olen tehnyt.


5 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Palsternakka on niitä juureksia, joita muistan noin kerran vuodessa käyttää. Pitäisi useammin:) Hitsit kun saisi tuon Mysin kirjan hankittua. En ole kirjastostakaan saanut sitä lainaan.
ps. täällä punnitaan voipaketteja ja leikkeleitä, viilataan laukkuja lentopainoihin:D

sauvajyvänen kirjoitti...

Voi tosiaan kannattaa alkaa käyttää useammin :) Se sopii niin hyvin patoihin ja keittoihin ja uunijuureksiksi ja liemiin ja vaikka mihin, että kannattaa käyttää vaikka kuinka usein. Meillä sitä kuluu paljon.

Ei tuota kirjaa ole kovinkaan monessa kirjastossa. Kannattaa taas laittaa Tammille viestiä. Minäkin ajattelin taas piakkoin kirjoittaa heille uudestaan.

Hyvää kotimatkaa teille!

Kotiharmi kirjoitti...

Palsternakka on hyvää! Keittoa en olekaan siitä tehnyt, pitää kokeilla. Uunissa paahdan sitä usein, kera perunan, porkkanan ja sipulin.

Jonna kirjoitti...

Palsternakka on ihanaa. Tänä soppahan sopisi meidän arkiruokateemaan, kiitos reseptistä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kannattaa tehdä tätä keittoa, ja sanoisin, että tämä oli niin hienon makuista, että nostaa arjenkin juhlaksi :)