torstai 29. syyskuuta 2011

Maksakastike

Maksa on meidän perheessä aikuisten herkkua, lapset maistavat aina pikkunokareen ja irvistävät. Minä olen tykännyt maksaruuista ihan pienestä pitäen, mutta näköjään omat lapset eivät. No eihän se haittaa, jää meille enemmän. Paistetut maksapihvit runsaan sipulin kanssa ovat suurta herkkua, samoin jauhemaksapihvit. Nyt tuli tehtyä perinteinen kermainen maksakastike:

nokare voita
2 sipulia
500 g maksaa suikaleina
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
porkkasuikaleita
mustapippuria
suolaa
meiramia
2 dl kermaa

Ruskista sipulit voissa, lisää maksasuikaleet ja ruskista nekin. Lisää jauhot, anna saada vähän väriä ja lisää vesi, porkkanat ja mausteet. Anna kiehua 5-10 minuuttia (vähän riippuen maksanpalasten koosta) ja lisää kerma, kiehauta vielä hetki. Tarjoa puolukkasurvoksen ja perunamuussin kanssa. Tämä oli tehty hirvenvasan maksasta, mutta samalla tavalla teen naudanmaksakastikkeen. Kuinka ollakaan, Iltasanomien Ruokalassa oli juuri kehuttu maksaruokia.

2 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Nam, maksa on herkkua. Meillä tosin lapset syövät maksaa, mutta iskä ei :S

sauvajyvänen kirjoitti...

Anoppi tekee niin hyviä maksapihvejä, ettei ihme että meillä mieskin tykkää maksaruuista.