Onnea on metsästävä mies jolla on metsästäviä kavereita. Saimme kaksi stadin kania valmiiksi käsiteltyinä. Kanit ovat olleet jo tovin pakastimessa, mutta tänään valmistin toisen niistä. Eläin on aika pieni, tuo painoi reilu puoli kiloa. Googlailin ohjeita, ja tuntui että kaikissa oli joko sinappia tai pekonia. Sinappia en halunnut käyttää eikä pekonia ollut, joten tein simppelin padan näin:
1 kani
voita
pippuria myllystä
1 keskikokoinen sipuli
2 porkkanaa
pätkä varsiselleriä
1-2 dl vettä
½ dl väkevää makeaa omenaviinia (Poltsamaa Kuldne)
rosmariinin oksa
muutama oksa timjamia
2 tl suolaan säilöttyjä kapriksia (jos ei ole, lisää vajaa 1 tl suolaa)
Ruskista lihanpalat voissa, rouhi pippuria päälle. Siirrä lihat pataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkanat, hienonna varsiselleri. Pyöräytä kasviksia hetki pannulla, siirrä nekin pataan. Kaada pannulle vettä ja ota kaikki maut talteen, kaada neste pataan ja lisää makea omenaviini. Mausta rosmariinilla ja timjamilla ja lisää suolaan säilötyt kaprikset (tai suola). Anna padan hautua kannen alla n. 1½ tuntia, kunnes liha on pehmeää. Irrota lihat luista ja paloittele ne takaisin pataan.
Syötiin pastan ja parmesanin kanssa. Jos haluat, liemen voi suurustaa jauholla.
ps. Ota pienet luut talteen (ja pakasta), saat niistä toiste pienen hienon liemen.
2 kommenttia:
Niin, tietysti. Kyllä kaninkin luut pitää keittää liemeksi. Miten mä en tätä tajunnut! Taas tuli oivallus, kiitos!
Ja näyttää ihanalta teidän pata!
Kiitos, ja kiva olla antamassa oivalluksia :) Tuo oli kyllä hyvä pata <3
Lähetä kommentti