lauantai 2. joulukuuta 2017

Härkis-hampurilainen ja sokerijuurikas-salaatti


Einesmutsi tässä taas hei. Jos lapsella on lauantaina kuuden tunnin koulupäivä johon aikuinenkin osallistuu, on ihan mahdollista että tarjolla on eineksiä päivälliseksi. Meillä ei juurikaan ole eineksiä syöty, pikaisesti saatava ruoka on yleensä savukalaa tai jotain sellaista. Mutta olen huomannut, että nykyään saattaa eineksiä olla silloin tällöin, ja nämä ovat aina jotain kasvistuotteita. En kai ole koskaan ostanut hampurilaisiin valmispihvejä, paitsi Härkis-pihvejä olen kyllä ostanut jo muutaman kerran. Hyvät sämpylät Kanniston leipomosta, väliin milloin mitäkin, ja kaikille kelpaava kasvisateria on valmis.

Tällä kertaa tein hampurilaisten väliin kaalisalatin, johon raastoin sokerijuurikasta. Hyvä yksinkertainen raastesalaatti:

pala kaalia
1 porkkana
pala sokerijuurikasta
1 pienen pieni sipuli
2 rkl kermaviiliä
1 tl sinappia
1 tl etikkaa
ripaus suolaa, kaksi sokeria

Pilko kaali ihan ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana ja sokerijuurikkaan pala raastimen karkealla terällä, pilko sipuli pieneksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kaikki sekaisin.

Hampurilaisiin tuli hyvä sämpylä, Härkis-pihvi, pala juustoa, ketsuppia, hampurilaiskastiketta, kurkkusalaattia ja reilusti kaalisalaattia. Lopun salaatin voi syödä sellaisenaan. 

Ei kommentteja: