lauantai 22. heinäkuuta 2017

Vuolenkosken vetokisat 2017


Jos kaikki paikat olisivat kuten Vuolenkoski, Suomessa olisi paljon vähemmän syrjäytyneitä nuoria ja yksinäisiä vanhuksia. Tänä vuonna lomailemme kotimaassa, ja Vuolenkosken vanhojen traktoreiden vetokisat sopivat hyvin ohjelmaan. Siellä menikin koko päivä kisoja seuratessa, shoppailemassa sekä rokkaa ja hattaraa syödessä. Vetokisat tuli seurattua tarkkaan, mutta ehdimme kiertää myös Suvimarkkinat hyvin, esikoinen sai mm. avainnauhan ja minä tein hienon löydön, turkoosia Saara Hopeaa. 


Ehkä parasta kuitenkin oli (kisojen ohella tietty) Sinisen talon kasvimaa ja Essukellarin puoti siinä heti kasvimaan kupeessa. Oli ihan pakko ostaa esikoiselle ihana pellavaessu ja mökin teepannulle pannumyssy. Kasvimaata tuli ihailtua monesta kulmasta, se on juuri sellainen mistä haaveilen sen kaupungin savimaa-aarin sijaan. Upeassa kasvussa kaikki, vaikka kesä on ollut mitä on ollut.


Päivä oli jo pitkällä kun lähdimme pois eikä olisi ollut enää aikaa tehdä hirvipataa mikä oli suunnitelmissa tälle päivälle. Niinpä ostimme lähtiessä vielä hyvin savustetun kalan, ja lapsien lepyttelemiseksi (kun ei mentykään grillille vaan ostettiin kala) käytiin hakemassa kaupasta ranskiksia. Lisänä kesän ensimmäinen kantarellikastike (!) ja kaalisalaatti. Ruoka tuli helposti ja nopeasti ja maistui kaikille. Kiva lomapäivä!

Ei kommentteja: