torstai 27. heinäkuuta 2017

Seljankukka-sokeri


Ginin lisäksi halusin säilöä seljankukan hienoa aromia sokeriin, ajatuksena että se tuo hyvää makua mihin tahansa sokeria käyttääkään. Löysinkin ohjeita taas englantilaisista blogeista, esim. tuolla ja tuolla. Minä päädyin tekemään ensimmäisellä tavalla. Tein sokerin seuraavana päivänä kuin ginin, kuvissa näkyy jo hyvin se, kuinka tummaksi ginin ja kukkien väri muuttui.


n. 4-6 seljankukan kukintoa
n. 1 kg sokeria

Poimi nuoria kukkia, ei haittaa jos kukinnoissa on vielä muutamia nuppujakin. Revi kukat irti varsista, ja täytä niillä kannellinen lasipurkki n. 1/4 tai vähän yli.  Täytä purkki sokerilla, ja sekoita hyvin, siihen menee vähän aikaa. Anna maustua useampi päivä.

Ennen käyttöä siivilöi sokeri niin, että pääset kukista eroon. Sokeri on jonkin verran kostunutta, mutta ainakin minulla siivilöinti onnistui hyvin. Minulla oli nyt tavallista sokeria sillä mökillä ei ollut muuta, muuten olisin saattanut kokeilla erityishienoa sokeria. 

Käytä leivonnassa tai esim. juomasekoitusten makeuttamiseen. Täytyy tosin todeta, että ainakin mamman marjapiirakan punaiset viinimarjat jyräsivät maun ohi, eli ehkä siihen ei ainakaan kannata tuhlata sokeria. 


Ei kommentteja: