Eilen syötiin varsinaista ruokahävikin torjumisruokaa. Muutama päivä sitten valmistin pienen peuranpaistin kamadossa mediumiksi, rubissa mm. katajaa, timjamia, pippureita ja paprikaa, sekä tietysti suolaa ja tummaa sokeria. Pala oli kuitenkin sen verran reilu, että sitä riitti toissapäiväisen pizzan täytteeksi muiden lisukkeiden ohella, eikä viekäkään mennyt kaikki. Kuopus toivoo aina myös kinkku-ananas-pizzaa (joo, sitä paheksutuinta pizzaa), mutta eipä sitä kinkkuakaan kaikkea kulunut. Juustojakin jäi yli. Olin nostanut myös muutaman upean sipulin jo muutama päivää sitten, joten nekin oli hyvä aika käyttää. Näin syntyi makaronilaatikko kaikesta mahdollisesta:
5 dl makaronia
2-3 uutta sipulia
200 g kinkkusuikaleita
200 g peuranpaistia
100 g (Jukolan juuston) Cheddar-juustoa raastettuna
½ dl parmesania raastettuna
3 munaa
4 dl maitoa
Keitä makaroni melkein kypsäksi. Silppua sipulit ja niitä kuullota pannulla. Leikkaa peura ohuiksi suikaleiksi. Sekoita makaronin joukkoon kuullotettu sipuli, lihat ja juustot. Kaada munamaito päälle ja paista 200 asteessa uunissa tunti.
Ei tämä ehkä sellainen gourmet-elämys ollut että tulisi vasiten tehtyä, mutta hyvä mieli kuitenkin että sai lihat käytettyä koko perheen ruokaan.
Ei tämä ehkä sellainen gourmet-elämys ollut että tulisi vasiten tehtyä, mutta hyvä mieli kuitenkin että sai lihat käytettyä koko perheen ruokaan.
4 kommenttia:
Minä en aina kerro syöjille, mistä kaikesta ruoka on tehty. Tai sen voin mainita, että toisen kerran tätä ette saa. Siis "äidin erikoinen" tai "talon tapaan".
Minäkään en aina mainitse, vaikkakin tässä ruuassa on helppoa tietää mitä ruoka oikein sisälsi. Mutta esim. lehtikaalia on helppo piilottaa kuivattuna, samoin sieniä ;)
Minä sanoin sipuli-inhoiselle ranskalaista sipulikeittoa kasvissosekeitoksi, sellaista se oli kyllä, kun oli soseutettua. Mutta ei mennyt läpi. :D
Ei menisi meilläkään tuo läpi ;)
Lähetä kommentti