sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Nyhtökaura-wokki

Värikkäästä annoksesta väritön kuva illan pimeydessä

Viime perjantaina oli minun toiveruokapäivä, Käytin tilaisuutta hyväkseni ja toivoin nyhtistä, ehkä viime kerrasta oli riittävästi aikaa. Otin erilaisen lähestymistavan kuin aiemmin, sillä totesin että valmiiksi maustetut mitkään eivät maistu meidän perheelle. Emme käytä muissakaan tuotteissa valmismarinoituja, miksi sitten kasviksilla käyttäisimme. Joten päätin käyttää ihan naturellia nyhtökauraa ja maustaa sen itse. Se kannatti, minä tykkäsin tästä ruuasta paljonkin, mies ei tiennyt syöneensä nyhtistä (oli ihan hyvää), esikoinen sanoi että ruoka on hyvää vaikkei tykkääkään nyhtiksen koostumuksesta. Vain kuopus ei syönyt paljoakaan nälästä huolimatta. 

1½ rkl soijakastiketta
1 rkl ketjap manis -kastiketta
2 rkl osterikastiketta
½ rkl kalakastiketta
1 rkl punaviinietikkaa (vähän vajaa)
½ rkl fariinisokeria
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl savuchiliä

öljyä
250 g nyhtökauraa
1 iso porkkana
1 iso sipuli
1 paprika
kiinankaalia

riisinuudelia

limeä, korianteria

Sekoita maustekastikkeen aineet keskenään. Laita wokki-pannulle öljyä, ruskista hetki nyhtökauraa kuumalla pannulla. Kaada maustekastike päälle ja sekoittele niin että kaikki on tasaisesti sekaisin. Siirrä nyhtis kulhoon odottamaan. Laita pannulle vähän öljyä, ja lisää pilkotut porkkanat, hetken päästä suikaloidut sipulit, sen jälkeen paprikat ja lopuksi kiinankaali.

Valmista samalla nuudelit ohjeen mukaan. Minulla oli sellaisia nuudeleita, joiden päälle kaadettiin kiehuvaa vettä, annettiin seistä 2 min jonka jälkeen vesi valutettiin pois. 

Lisää nyhtökaura takaisin wokkipannulle kasvisten lisäksi, sekoita hyvin, lisää myös valmiit nuudelit. Annostele ruoka lautaselle, lisää reilusti korianteria ja limeä maun mukaan.

Vaikka ruoka oli hyvää, sitä jäi yli parin annoksen verran. Eli ainakin meidän perheessä nyhtis on todella riittoisaa.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Mahtavaa! Minulla on jääkaapissa ensimmäinen pakettimme nyhtökauraa ja tässä on ohje! Kiitos.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva että sattui hyvä ajoitus :) Toivottavasti tykkäätte.