lauantai 7. toukokuuta 2016

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu


Minulla oli tämä kakku omissa ylioppilasjuhlissa 80-luvun lopulla. En ole ollut koskaan mikään kermakakku-fani, ja omiin juhliin halusin jonkun muun kakun. Äidillä oli tuliuusi Kotilieden parhaat leivonnaiset -kirja, ja siitä löysin tämän kakun. Vähän piti äitiä suostutella, mutta ei mitenkään paljoa kuitenkaan. Niin sain leipoa monta näitä kakkuja, muistan vieläkin kuinka kivaa se oli. Minulla oli lakkiaiset ihan pian tuon ohjeen ilmestymisen jälkeen, joten ei ihme että kakku herätti vähän keskustelua, hyvällä tapaa tietysti. Päällä oli pelkkää suklaata, tähän laitoin pistaasipähkinöitä päälle kauniin värin vuoksi. Kuva vaan jäi värittömäksi, mutta hyvää kakku oli edelleen. Koko kakku syötiin kerralla, kotiväki ja vieraat laskettuna yhteen meitä oli yhdeksän.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vanilliinisokeria, se on muuttunut vaniljasokeriksi uudemmissa versioissa. Samoin kerman määrä on muuttunut, minä käytin tässä alkuperäistä määrää eli 2½ dl, mutta tokihan kätevämpää on käyttää 2 dl mikä on kermapurkin koko, ainakin jos tekee yhden kakun. Minä käytin vähemmän keksejä kuin ohjeessa on, ja suhteessa enemmän voita, näin minusta tulee parempi pohja. Alkuperäisessä ohjeessa oli pekaanipähkinöitä, sekin suluissa. 

7 Digestive-keksiä
35 g sulatettua voita

200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g sokeria
½ tl vaniljajauhetta
2 kananmunaa
2½ dl kermaa

suklaata
pistaasipähkinöitä

Murskaa keksit muruiksi. Lisää sulatettu voi, sekoita hyvin ja painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, minä käytin nyt 20 cm halkaisijaltaan olevaa. 

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita kulhossa juusto, 100 g sokeria ja teelusikan kärjellinen vaniljajauhetta (tai 1 tl vaniljasokeria). Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaistet erikseen. Sekoita keltuaiset juuston sekaan ja lisää myös sula suklaa joukkoon. 

Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa hyväksi vaahdoksi, vatkaa loput sokerit joukkoon. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kääntele ensin valkuaisvaahto juustoseoksen joukkoon. Sekoita sen jälkeen kermavaahto joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta vähintään yön yli.

Ota kakku pakastimesta n. puoli tuntia ennen tarjoilua. Veistä päälle vähän suklaata ja lisää rouhittuja pähkinöitä. Pähkinät voi jättää poiskin, jos haluaa. 

Ihanaakin ihanampi kukkakimppu by Pirjo Koppi

2 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Tämä on yksi parhaista kakuista. Sata kertaa parempi kuin yksikään kermakakku (jos pavlovaa ei lasketa kermakakkuihin).

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep. Pavlova olikin sitten hääkakkuna ;)