sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kalaa ja kasviksia - helppoa arkiruokaa


Tästä on tullut lasten uusi toiveruoka perjantai-illallisiksi. Nopea, helppo ja kaikille maistuva ruoka. Jos siis ruoka voi olla muutakin kuin perunaa ja kastiketta. Yksinkertaisesti pilko sesongin kasviksia lautaselle. Tässä vaiheessa vuotta on vielä vaikeaa pysyä kokonaan kotimaisissa kasviksissa, mutta pian se on taas helppoa kuin mikä.

Leikkaa kala, minulla yleensä kuhaa, suupaloiksi. Suolaa pinta kevyesti, pyörittele vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista pannulla voissa tai öljyssä. Valmista dippi maustamalla kermaviiliä tai jugurttia. Dippaa kasviksia ja kalaa ja nauti siitä, että ruoka maistuu kaikille, sellaista hyvän mielen ruokaa.

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kala on kyllä hyvää tällä metodilla, yksinkertaista ja maistuvaa! Ja nuo kasvikset, niitä on varaa soveltaa sen mukaan, mistä omassa perheessä pidetään. Hieno arkiateria!

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, se minulle uusi oivallus oli tehdä kalasta tuollaisia suupaloja, joita voi dipata samalla tapaa kuin kasviksiakin. Olen jotenkin aina tehnyt leivitetyn kalan isoina fileinä jotka syödään haarukalla ja veitsellä.

Ulla kirjoitti...

Kiva idea! Tuli heti nälkä.

Täytyy kyllä kiittää sua liemi-inspiraatiosta. Ollaan tämä kevät tehty omia kala-, kana- ja lihaliemiä, ja chefin sanoin "ruuanlaitto on kohonnut ihan uusiin sfääreihin" :-) Tosi helppoa ja nopeaa tehdä arkiruuaksi patoja, keittoja ja risottoja, kun on pakastimessa hyvät (ja lisäaineettomat) liemet odottamassa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos Ulla, olipa kiva kuulla! Hienoa että blogista on ollut inspiraatioksi :)