lauantai 17. lokakuuta 2015

Somesalaatti eli kaalia ja granaattiomenaa


Tällä kertaa tietääkseni internetti ei räjähtänyt eikä kaali loppunut kaupasta, kun Henri Alen twiittasi salaatin ohjeen. Harmi sinänsä, vaikka tietysti hyvä että kaalia riittää talveksikin. Meillä syödään paljon kaalia, myös sitä ihan tavallista valkokaalia. Se menee parhaiten juuri kaalisalaateissa, minä olen ainoa meidän perheestä joka fanittaa sitä kypsennetyssä muodossa. Pitkin kesää lapset ovat syöneet kaalia sellaisenaan, se on ollut etenkin kuopuksen herkkua. Mutta kivaa vaihtelua talvisiin salaatteihin tuo tämäkin:

kaalia
granaattiomena
3 rkl punaviinietikkaa
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
hunajaa
(2 tl seesamiöljyä, jätin pois)

Pilko pala kaalia haluamallasi tavalla. Lisää granaattiomenan siemenet, Henri neuvoo puolittamaan hedelmän, ja hakkaamaan siemenet irti kulhon päällä. Minä puolestani tykkään lohkoa omenan ja irroittaa siemenet lohkoista: leikkaa omenasta "hattu" pois. Sen jälkeen paljastuu lohkot, ja viillä kuori auki sitä vaaleaa osaa seuraten. Irrota lohkot ja siemenet niistä. Näin minusta roiskuu mehua paljon vähemmän (ja saan annettua lapsille omat lohkot syötäviksi) vaikka aikaa se saattaa viedä aavistuksen enemmän. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää salaatin joukkoon, sekoita. Tiedän että seesamiöljy tuo makua, mutta minä saatan aivastaa 20-30 kertaa seesamiöljyn jäljiltä, joten jätän sen yleensä aina pois. Hyvä salaatti, tulee tehtyä toistekin. Puolet tätä lautaselle, kuten Henri neuvoi, ja mieli pysyy virkeänä.

Ei kommentteja: