lauantai 24. lokakuuta 2015

Keltajuuripizza


Minä olen muutaman kerran tehnyt punajuuripizzaa, enkä ole ollut kauhean tyytyväinen aikaansaannoksiini. Tällä kertaa turvauduin River Cottage Veg Everyday -kirjaan, ja huomasin että Hugh käytti keitettyä punajuurta. Niinpä sitten minäkin käytin, vaikka muuten en tehnyt ohjeen mukaan, en siis käyttänyt tomaattikastiketta enkä kuullottanut sipuleita pannulla, sen sijaan käytin raakaa sipulia huomattavasti vähemmän.

Pizzan päälle laitoin:

4 pientä keltajuurta
1 pieni sipuli
125 g hyvää buffalo-mozzarellaa
vähän hyvää cheddaria
vähän hyvää parmesania
oliiviöljyä 

Keitä kelta(tai puna)juuret napakan kypsiksi. Tee normaali pizzataikina, anna kohota ja kauli se pellin kokoiseksi. Asettele pohjan päälle ohueksi viipaloidut kelta(tai puna)juuret, ohueksi viipaloitu sipuli ja revi mozzarella ja täytä välit sillä. Ripottele vähän raastettua cheddaria ja parmesaania päälle ja lorauta aavistus oliiviöljyä. Paista 250 asteessa n. 12-15 minuuttia. 

Tämä oli hyvä pizza, eli keitän juurekset jatkossakin. Ensi kerralla voisi kuullottaa Hugh:n ohjeen mukaan useamman sipulin öljyssä ja levittää pizzalle, hyvää varmasti sekin.


ps. Aion ensi kesänä mennä River Cottagen järjestämälle ruokakurssille. Maltan tuskin odottaa. Ja mietin että onko kenelläkään täällä niistä kokemuksia.

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

No nyt iski kateus! Mistä tuommoisen ruokakurssin keksit? Sun täytyy sitten blogata se minuutti minuutilta.

Ulla kirjoitti...

Voi apua, tännehän voisi mennä koko kesäksi:
https://www.rivercottage.net/cookery-courses/gardening-and-outside

sauvajyvänen kirjoitti...

No minähän olen haaveillut noista jo pari vuotta. Mutta vähän on kaikenlaisia rajoitteita kuten pahasti harrastuksia haittaava työ, niin tämä toteutus on vähän kestänyt. Mutta nyt lyötiin miehen kanssa päivät kalenteriin, eli tiedossa on mitä odottaa. Vähän ahnehdin ensin, ja ajattelin sellaista ajankohtaa jolloin voisi vetää pari kurssia peräjälkeen, mutta viisas mies totesi, että menet sitten toiselle kurssille joku toinen kerta jos tykkäät tuosta ekasta. Kyllähän se minulle passaa :)

Bloggaamisesta en vielä tiedä, että mitä sieltä tulee raportoitua vai tuleeko...