Mies kuuli hirviporukassa kehuja hirven sydämestä tehdystä jauhelihasta. Että se on kuulemma parasta jauhelihaa mitä on. Niinpä sitten viime sunnuntaina mökiltä palattuani jauhoin yhden hirvenvasan sydämen (1350 g valmista jauhelihaa), samalla tuli jauhettua vajaa kilo vasan maksaakin. Hirven sydämen liha on todella tummanpunaista rasvatonta lihaa, vielä tummenmpaa kuin kyyhkyn jauheliha. Pakastin lihan osissa, ja tänään valmistin ensimmäisen ruuan siitä, perinteisen jauhelihakastikkeen. Käytin seassa muutakin jauhelihaa, aivan kuten teen yleensä hirvenjauhelihan kanssa. Maustoin kastikkeen metsäisesti, ja pidin nyt maut todella yksinkertaisena.
voita
1 iso sipuli tai pari pienempää
450 g hirven jauhelihaa
450 g sika-nauta jauhelihaa
1-2 tl suolaa (tai maun mukaan)
n. 10 katajanmarjaa
1 tl viherpippuria
1 tl timjamia
1 oksa tuoretta timjamia silputtuna
2 rkl vehnäjauhoa
3-4 dl vettä
Laita pannulle vähän voita, ja kuullota silputtu sipuli. Siirrä sipuli kulhoon odottamaan, ja paista jauhelihat erissä, aina kumpaakin pannulla ja mausta lihat samalla. Voit käyttää pelkkää porsaanlihaa, mutta minulla ei ollutkaan sitä nyt saatavilla. Laita lopulta kaikki ruskistelut lihat takaisia pannulle ja ripottele vehnäjauhot päälle. Ruskista vielä hetki hyvällä lämmöllä, kääntele lihoja koko ajan. Lisää sipulit lihan joukkoon, sekoita, ja lisää vähän (mielellään kiehuvaa) vettä. Sekoita hyvin ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa,
Syötiin perunamuusin, puolukan ja porkkana kanssa. Hyvää, niin todella hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti