perjantai 17. heinäkuuta 2015

Mökki heinäkuussa 2015


Mustikka ei vielä ole kypsää ainakaan täällä päin, paljon on raakileita ja puolikypsiä joukossa. Pitänee odottaa ainakin pari viikkoa vielä. Vadelmatkin ovat vasta ihan alulla, metsämansikka sentään on juuri parhaimmillaan. Mustikkaa on ainakin pihassa jonkin verran, eli toivoa on sen suhteen tänä vuonna. Vadelmasta on liian aikaista sanoa vielä, jos aurinkoa ja vettä riittää sopivasti, saadaan ihan mukava sato, mutta kuten sanoin, sitä ei vielä tiedä. Viinimarjat ovat kypsymässä, väriä jo näkyy, mutta ei vielä kypsiä marjoja. Joskus sitä on jo keitetty mehuja heinäkuun puolella, mutta ei todellakaan tänä vuonna. 


Kasvimaalla kasvaa sentään jotain, ja itävyyskin on ollut parempi kuin kaupungissa, mutta kovasti ollaan jäljessä, ainakin jos vertaa parin vuoden takaiseen samaan päivään. Silloin sai jo satoa ihan mukavasti. Minulla jäi kolme kurpitsaa henkiiin, niistä kahdessa on ihan pieniä nuppuja, yhdessä ei niitäkään. Ei tarvitse täälläkään miettiä että mitä sitä keksii kesäkurpitsasadosta.


Hedelmäpuista ei ole satoa odotettavissa ainakaan muutamaan seuraavaan vuoteen. Kahdesta vanhemmasta omenapuusta on sentään tulossa vähän omenia, joku kymmenen kummastakin. Kumpikin puu kaipaa leikkaamista, aivan kuten viinimarjapuskatkin. Viinimarjat aion leikata syksyllä, ainakin niin paljon kuin ehdin, ja omenia varten pitää tehdä reissu mökille kevättalvella. Mutta ei tämä mökin kasvimaa ja marjapuskat näytä niin ankeilta kuin kaupungissa, eli syksyä kohti mentäessä ihan kohtuullista satoa on odotettavissa.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Komean vihreää kasvustoa! Sulla onkin hyvä kun riskit tasautuu useamman kasvatuspaikan avulla :)!

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, niin on. Ylseensä mökillä on kasvu paljon jäljessä, mutta tänä vuonna ero ei ole iso, jos ollenkaan. Ja mökillä myöhäisyys ei haittaa, satoa tulee käytettyä myöhään syksyyn saakka, pysyy tuoreena maassa ;)