torstai 2. heinäkuuta 2015

Kanaa tryffelivoilla

Kantarellipaikka näyttää tältä

Minulla kävi aikaiseemin mahtava tuuri, voitin nimittäin Ripaus tryffeliä -blogista tryffelivoita, jo kauan aikaa sitten. Onneksi voi säilyy pakastettuna, minulla meni nimittäin omien kiireiden takia melkoisen pitkä aika ennen kuin sain niin paljon aikaiseksi, että sain voin. Meillä oli mukava nopea tapaaminen Merjan kanssa Helsingin rautatieasemalla, ja minä sain hyvin pakatut voit (peräti 200 g!) jäisinä, ja jäisinä sain ne vietyä kotiinikin. Aikaa kului lisää, mutta vihdoin sain kokeiltua tätä ihanaa tryffelivoita. Minulla oli heti mielessä kana, sillä olin nähnyt blogissa hyvän kuuloisen ohjeen, ja sitähän minä kokeilin. 

1 perhoseksi leikattu naapurin maalaiskana
n. 50 g tryffelivoita
vähän sitruunaa
suolaa, pippuria myllystä

Laita sitruunamehulla notkistettua tryffelivoita kanan nahan alle koipiin saakka. Suolaa ja pippuroi kana ja laita se uunivuokaan. Paista kanaa 200 asteessa vajaa tunti, pidä lopussa vielä hetki grillivastuksen alla jotta saat nahkaan vähän väriä.

Kana oli mehevää ja hienon makuista. Vuokaan valunut voi ja neste maistui aivan ihanalta. Seuraksi tein risoton johon käytin tryffelivoita. Hieno yksinkertainen päivällinen! Kiitos paljon!

Lisää tryffeliohjeita löytyy Ripaus tryffeliä blogista. Ja lisää tulossa tännekin.


4 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kuulostaapa käsittämättömän hyvältä! Eikä takuulla ole mistään esanssista tehtyä "tryffeliä", vaan ihan aitoa :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, ihan aitoa tavaraa. Ihanat koirat etsivät niitä http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/257424-tama-koira-haistaa-tryffelin-tampereella

Merja kirjoitti...

Kivaa että maistui! Koirat kuopivat tänään jo metsässä kovasti, mutta ne taisivat koettaa päästä tuulensuojaan :D. Tampereella oli hieno tuulispäivä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Mietinkin juuri, että joko niitä alkaa löytyä. Täällä on ollut kanssa mahdoton tuuli, kova helle ja kova tuuli. Eipä pääse hyönteiset liikaa kiusaamaan.