perjantai 24. heinäkuuta 2015

Punaherukka-lehtikaali-smoothie


Tätä hetkeä olen odottanut. Enkä tarkoita nyt pelkästään sitä, että punaherukkapensas notkui kypsistä marjoista (ennen kuin linnut pääsivät jotain ihme kautta sitä harventamaan) tai että lehtikaalisato on jälleen ihan mieletön (se ja peruna ovatkin ainoat jotka ovat menestyneet hyvin tässä kesäsäässä). Vaan sitä, että minulla on kädessä kaunis smoothie-lasi, sellainen johon mahtuu iso annos marjoja, jäitä, mitä vaan. Ja joka on kaunis! Olen esittänyt Iittalalle joku pari kolme vuotta sitten toiveen, että heidän pitäisi tehdä joku kaunis iso lasi smoothieta varten. Olkoonkin että Wirkkalan Ultima Thule -lasissa lukee olutlasi, niin vetoisuus on 6 dl, lasi on hyvä kädessä ja kaunis kuin mikä eli juuri sellainen smoothie-lasi mitä toivoinkin. Kiitoksia toiveen esittämisestä otetaan vastaan, senhän takia tuo tuli markkinoille kun niin kauniisti pyysin, eikö vain.

Oikeastihan smoothiet eivät tarvitse mitään reseptiä, laitetaan desi pari jugurttia, desi pari maitoa, tai muutama desi piimää (tai mitä vaan nestettä), lisäksi desi pari marjoja tai hedelmiä ja jotain vihreää jos sellaista kaipaa. Hunajaa jos muuten tulisi liian kirpeää. Vääksyn myllyn parvitalkkunaa silloin kun nälän pitää pysyä vähän kauemmin loitolla. Minulle kotimaiset marjat ja lehtikaali ja talkkuna ovat riittävästi superia, mutta tokihan siihen voi sekoittaa vielä jotain ulkomailta rahdattuja supermarjoja ja/tai -siemeniä ja muuta foodia. Jäitä lisäksi, jos kylmyyttä kaipaa (en käytä koskaan), sitten kaikki blenderissä sekaisin ja sileäksi, juoma nättiin lasiin ja se on siinä. Minä tein tällä kertaa näin:

1½ dl vaniljajugurttia (Juustoportin paras)
1½ dl maitoa
2½ dl punaisia viinimarjoja
2 lehteä lehtikaalia (1 punainen, 1 Red russian)

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Nauti kauniista lasista ja hyvästä olosta. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oho, vai ovat viinimarjat jo kypsiä!
Smoothieta on meilläkin aamupalalla leivän kaverina useamman kerran viikossa. Perusainekset ovat banaani (aina), rahka tai jogurtti, marjat tai hedelmät ja vähän hunajaa. Joskus laitan sekaan muutaman pähkinän tai jotain yrttiä. Blenderiä ei ole mutta Bamix hoitaa soseutuksen kiltisti.

sauvajyvänen kirjoitti...

Ei ne marjat vielä mökillä ole kypsiä, mutta kotona eteläinen kuuma rinne on kypsyttänyt ne jo.

Miten minä unohdin mainita rahkan, sitähän minullakin usein on, etenkin talvella. Ja tosiaan sauvasekoitin on ihan yhtä hyvä kuin blenderi, minun opiskeluaikainen (lue: 25 v vanha) sauvasekoitin alkaa vaan olla parhaat päivänsä nähnyt, ja siksi suosin blenderiä. Kohta varmaan alan kysellä merkkisuosituksia siihenkin, vaikak melkein arvaan mihin tulen päätymään.

Neili kirjoitti...

Taidanpa lähteä tekemään elämäni ensimmäisen lehtikaalismmothien. Marjana käytän mustikkaa...

sauvajyvänen kirjoitti...

Mustikka on minun lempimarja lehtikaali-smoothiessa, hillan lisäksi. Ja puolukan.