tiistai 18. marraskuuta 2014

Persimon-lehtikaali-smoothie

Persimon on ollut parina viime vuotena meillä lasten(kin) lempihedelmä tässä vaiheessa vuotta, kun niitä on paljon tarjolla edulliseen hintaan. Paitsi että kyseessä ei ole hedelmä vaan marja, kuten Satokausikalenteri meitä opastaa. Niitä kuluu meillä paljon ihan sellaisenaan, salaateissa ja hedelmälautasilla. 

Ja tästä eteenpäin smootihiessakin, niin hyvää tämä oli, ainakin minusta, koska lehtikaali. Joka siis on parhaassa sesongissa nyt: pikkupakkaset ovat purreet, ei tarvitse vielä kaivaa lumen alta eikä jäniksetkään ole päässeet apajille. Puoli penkillistä kaalia odottaa vielä käyttöä. 

Tämä smoothie oli melkein syötävän paksua, eli jos haluat helpommin juotavaa, korvaa osa jugurtista maidolla tai vedellä. Minä tykkään käyttää sekä maustamatonta että vaniljaista jugurttia, näin smoothiesta ei tule liian makeaa, mutta vähän on kuitenkin makua. Minusta Juustoportin jugurtti on ylivoimaisesti parasta, se ei maistu ollenkaan tunkkaiselle niin kuin jotkut muut vaniljajugurtit. Mutta makuasioitahan nämä.

2 persimonia
lehtikaalia ehkä 4-6 lehteä (koosta riippuen, minulla on jo pieniä nämä viimeiset lehdet)
3 dl jugurttia (maustamaton ja vanilja)

Kuori ja pilko persimonit muutamaan osaan. Laita ne, lehtkaalit ja jugurtit tehosekoittimeen, aja kunnolla sileäksi. Nauti heti, ja aurinko alkaa paistaa, siltä ainakin tuntui.

6 kommenttia:

luimupupu kirjoitti...

Onko siellä etelässä ollut persimoneja luomuna tai taviksia muualta kuin Espanjasta? Minä ihastuin italialaisiin makeaa mehua valuviin geelipalleroihin Sveitsissä mutta täällä maakunnassa ei ole nirsolle kelpaavia yksilöitä näkynyt. Joskus kysyn itseltäni, että pakkoko sitä on olla niin ronkeli? On.

Campasimpukka kirjoitti...

Banaanin kanssa yhdistettynä tulee taas sitä liian sammakonkutumaista rakenetta :D Mutta tykkään kyllä persimonin mausta kovasti, tämä on vasta toinen talvi, jolloin olen niitä ostanut.

sauvajyvänen kirjoitti...

luimupupu, jos totta puhutaan, en ole alkuperämaahan kiinnittänyt huomiota. Tai varmasti aina vilkaisen, en vaan muista. Mutta kaikki mitä on syöty, ollaan syöty sellaisina mehua valuvina, osa on suorastaan läpikuultavia, tosin yhtä hyviä on nekin jotka ei ole. Luomuna en ole nähnyt kuin Hakiksen hallissa muistaakseni, en tosin niitä ostanut.

Hih, sammakonkutua. Onneksi tuo ei ollut sellaista lähelläkään. Ei niitä täälläkään ole isosti näkynyt kuin parina talvena.

Jael kirjoitti...

Ai se onkin marja;D Persimmom oli aikoinaan eka hedelmä,mitä neuvolassa kehoitettiin antamaan pojalle,kun oli vauva;D

Anonyymi kirjoitti...

kyllä oli hyvä smootie .tyckään persimosta.Kiitos kivasta vinkistä

sauvajyvänen kirjoitti...

Jael, hauska kuulla neuvolatarinoita :)

Anonyymi, kiva että smoothie onnistui :)